ASV uzņēmumi iesaistās sāncensībā par Covid-19 vakcīnu izplatīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: iHumnoi/shutterstock.com

Pirms gaidāmās jaunā koronavīrusa vakcīnu saņemšanas, kuras būs nepieciešams uzglabāt ultrazemās temperatūrās, ASV uzņēmumi jau ir iesaistījušies sāncensībā par loģistikas atbalstu to izplatīšanai.

Autobūves uzņēmums "Ford" ir pasūtījis savus refrižeratorus, savukārt gaļas pārstrādes milzis "Smithfield" paziņoja, ka ir gatavs piedāvāt savu lopkautuvju saldētavas vakcīnu izplatīšanas operācijām.

Kompānijas, kas specializējušās izolācijas konteineru jomā, jau vairākas nedēļas konkurē savā starpā.

ASV loģistikas milzis UPS jau ražo 500 kilogramus sausā ledus stundā savās noliktavās un ir izstrādājis portatīvas saldētavas, kurās vakcīnas varēs uzglabāt temperatūrās no mīnus 20 grādiem līdz mīnus 80 grādiem pēc Celsija. 

Konkurencē iesaistās arī kompānijas, kas nav tieši saistītas ar vakcīnu ražošanu, uzglabāšanu vai pārvadāšanu.

"Mēs esam novērtējuši savas ultrazemo [temperatūru] saldētavu iespējas un ietilpību, un esam gatavi palīdzēt veselības aģentūrām, ja uzglabāšanas iespējas tiek pārslogotas," sacīja "Smithfield" galvenā administratīvā direktore Kīra Lombardo. Dažās šī uzņēmuma lopkautuvēs pandēmijas laikā bija konstatēti daudzi Covid-19 gadījumi.

"Ford" ir pasūtījis apmēram 10 ultraaukstus refrižeratorus, gaidot vakcīnu ierašanos. Kad jaunais koronavīruss pavasarī sāka izplatīties ASV, "Ford" uz laiku slēdza rūpnīcas, bet tās tagad atkal strādā, ievērojot stingrus medicīniskās drošības pasākumus.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu