Kavendišs paraksta viena gada līgumu ar "Deceuninck-Quick Step"

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Kavendišs
Marks Kavendišs Foto: AFP/SCANPIX

Slavenais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs tomēr grasās turpināt sportista karjeru, parakstot viena gada līgumu ar "Deceuninck-Quick Step" vienību, sestdien paziņoja pasaules tūres komanda.

35 gadus vecajam Kavendišam tā ir atgriešanās komandā, kurā viņš būs kopā ar "Tour de France" šā gada uzvarētāju punktu vērtējumā īru Semu Benetu.

Par Menksmenu iesauktais Kavendišs, iespējams, ir visu laiku labākais sprinteris.

Kavendišs "Quick-Step" rindās iepriekš brauca no 2013. līdz 2015.gadam.

"Pat nevaru izskaidrot, cik ļoti priecājos pievienoties "Deceuninck-Quick-Step"," sacīja Kavendišs, kurš ir četru uzvarētu posmu attālumā no Beļģijas riteņbraucējam Edijam Merksam piederošā "Tour de France" rekorda.

"Nekad neesmu slēpis savu pieķeršanos komandā pavadītajam laikam, un man patiešām liekas, ka es atgriežos mājās," saka izcilais riteņbraucējs.

"Mums kopā ar Marku ir daudz skaistu atmiņu, un tās ir tālā pagātnē. Trīs fantastisku gadu laikā ar komandu viņš ne tikai izcīnīja desmitiem uzvaru komandai, bet arī parādīja, cik neticami liels viņš ir kā komandas spēlētājs," saka komandas vadītājs Patriks Lefevrs.

Emocionālais Kavendišs oktobrī bija devis mājienu par iespējamo sporta sacensību pamešanu, sakot, ka "Scheldeprijs", iespējams, bija viņa "pēdējās sacensības".

Iepriekšējo sezonu riteņbraucējs pavadīja "Bahrain - McLaren" komandas rindās, kurai nekas nebija pretī sadarbību pagarināt vēl uz sezonu.

Kavendišs karjeras laikā uzvarējis 48 lielo tūru posmos, bet ražīgākais viņam ir "Tour de France" velobrauciens, kurā brits finišējis pirmais 30 etapos. "Giro d'Italia" tūrē viņš uzvaru svinējis 15 etapos.

Viņš ir 2011.gada pasaules čempions un 2016.gada vicečempions grupas braucienā. Kavendišs karjeras laikā uzvarējis vairākās vienas dienas sacensībās, trīsreiz triumfējot "Scheldeprijs" velobraucienā.

Savukārt trekā viņa kontā ir trīs pasaules čempiona tituli Medisona braucienā un Riodežaneiro olimpisko spēļu sudrabs omniumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu