Būtiski lēnāka pārvietošanās zem atļautā braukšanas ātruma nav ļoti liela problēma, atzīst policija (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autovadītājs pie stūres
Autovadītājs pie stūres Foto: Pixabay

Būtiski lēnāka pārvietošanās zem atļautā braukšanas ātruma nav tik izteikta problēma uz Latvijas autoceļiem, atzina Valsts policijā (VP)

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks šonedēļ "RīgaTV 24" raidījumā "Uz līnijas" atzina, ka tā dēvētie lēnie braucēji, kas būtiski pārvietojas zem atļautā braukšanas ātruma, ir liela problēma uz Latvijas ceļiem.

Viņaprāt ir jāskatās saknē, kāpēc pastāv šādi braucēji, proti, jo pastāv iespēja, ka tas saistīts ar būtiskām cilvēka veselības problēmām, piemēram, sliktu redzes stāvokli.

"Ja tās ir veselības problēmas, tad tas ir dakteru jautājums, varbūt jānosaka, ka autovadītājiem biežāk jāpārbauda savs medicīniskais stāvoklis. Ja tā ir nemākulība, tad jādomā, kā izglītot šos vadītājus. Lēnā braukšana ir ļoti nozīmīga problēma, kas citos autovadītājos rada stresa situāciju un noved pie nevajadzīgas apdzīšanas," atzina Vanks.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka pēc policijas novērojumiem braukšana zem atļautā pārvietošanās ātruma ir vairāk sezonāla problēma, kad pēc ziemas sezonas satiksmē atgriežas tie autovadītāji, kuri pārvietojas ar automašīnu tikai siltajā sezonā.

Par šādu braukšanu nav likumā noteikta atbildība.

"Saprotams, ka pārāk lēni braucēji mēdz raisīt satiksmes apgrūtinājumu, palielinot citos agresiju un ātruma palielināšanu vai strauju manevru veikšanu, tomēr šādas situācijas nav vērtējamas viennozīmīgi, nezinot iemeslus, vai lēni tiek braukts, jo tā autovadītājs jūtas droši vai paralēli tiek darītas citas lietas, vai ir kāda cita problēma. Iespējams, ka konkrētais autovadītājs neapzinās, ka ar savu braukšanas manieri var traucēt citus satiksmes dalībniekus," norādīja VP.

VP gan atgādināja, ka uz ceļa visiem satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem un atbildīgiem, tostarp izvēloties tādu braukšanas ātrumu, kas nedz pārkāpj satiksmes noteikumus, nedz traucē citiem.

Gadījumos, kad Valsts policija konstatē pārāk lēni braucošu autovadītāju, tad tiek reaģēts, lai noskaidrotu iemeslus šādai braukšanas manierei. Policijā gan netiek apkopota informācija par to, cik šādi braucēji ir konstatēti, jo par šādu braukšanas manieri atbildība nav paredzēta.

Policijā uzsvēra, ka liela problēma Latvijā ir autovadītāji, kuri izmanto viedierīces braukšanas laikā, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārkāpēji.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu