Vienā no Vācijas vissmagāk Covid-19 skartajiem reģioniem plāno pastiprināt ierobežojumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kzenon/Shutterstock

Vācijas Bavārijas federālā zeme plāno no trešdienas pastiprināt ierobežojumus cīņā pret jauno koronavīrusu, nosakot stingrākos pasākumus, kādi pašlaik ir spēkā Vācijā.

Bavārijas premjers Markuss Sēders svētdien paziņoja, ka Jaunajā gadā paliks spēkā esošie ierobežojumi, proti, drīkstēs tikties tikai pieci cilvēki no divām mājsaimniecībā, un tikai Ziemassvētku periodā no 23.decembra līdz 26.decembram tiks atļauts tikties līdz desmit cilvēkiem.

Skolās, sākot no astotās klases, klases tiks sadalītas grupās, kas apmeklēs skolu uz maiņām, vai arī mācības notiks attālināti.

Taču, ja jauno Covid-19 gadījumu skaits septiņās dienās pārsniegs 200 uz 100 000 iedzīvotāju, visiem skolēniem šajā vecuma grupā būs jāpāriet uz mācībām attālināti, paziņoja Sēders.

Bavārija ir viena no koronavīrusa smagāk skartajām Vācijas federālajām zemēm. Tur septiņās dienās reģistrēti 175 Covid-19 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc šī rādītāja pirmajā vietā ir Saksija ar 301 Covid-19 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju, bet otrajā vietā Berlīne ar 182 Covid-19 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Bavārijā no trešdienas atsevišķās teritorijās tika noteikta arī komandantstunda.

Bavārijas 13 miljoniem iedzīvotāju tiek aicināti palikt mājās un doties laukā tikai nepieciešamības gadījumā, piemēram, lai iegādātos pārtiku, apmeklētu ārstu vai ietu uz darbu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu