Ventspils Sociālās aprūpes namā septiņiem cilvēkiem konstatēts Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Photographee.eu/Shutterstock

Ventspils Sociālās aprūpes namā "Selga", veicot visu darbinieku un klientu testēšanu, Covid-19 tika konstatēts trīs darbiniekiem un četriem aprūpes nama klientiem, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Serdjukova.

Ar Covid-19 saslimušo "Selga" darbinieku un klientu stāvoklis ir stabils un darbs aprūpes namā turpinās. Saslimušie klienti ir izvietoti atsevišķās istabiņās, nodrošinot nepieciešamos piesardzības pasākumus Covid-19 ierobežošanai un tālākai izplatībai. 

Klientu aprūpe notiek, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus, savukārt darbinieki ir devušies karantīnā un atrodas savās dzīvesvietās, stāstīja Serdjukova.

Viņa atgādināja, ka "Selgā", sākot ar šī gada 7.oktobri uz nenoteiktu laiku, tika noteikta karantīna, liedzot klientu apmeklējumus. Tā kā aprūpes nama klienti ir paaugstinātā riska grupā, arī iepriekš ir veikta visu darbinieku un klientu testēšana, lai pēc iespējas ātrāk atklātu saslimšanas gadījumus un darītu visu, lai ierobežotu Covid-19 tālāku izplatību.

Ventspils Sociālās aprūpes nams "Selga" nodrošina ilgstošu un īslaicīgu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kā arī bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu diennakts aprūpi, dzīvesvietu, audzināšanu, sociālo rehabilitāciju, medicīnisko aprūpi, psiholoģisko atbalstu.

SPKC dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Ventspils pilsētā ir saslimuši 89 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu