Izraēlā tiks ieviesta nakts komandantstunda Covid-19 dēļ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Izraēlas varas iestādes pirmdien, 7. decembrī, paziņoja, ka no trešdienas visā valstī tiks ieviesta nakts komandantstunda, lai ierobežotu straujo Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos, kas notikusi pēdējās nedēļās.

Tā sauktais koronavīrusa kabinets, kas ir premjerministra Benjamina Netanjahu vadīta ministru grupa, nolēma ieviest nakts komandantstundu no 9. decembra, paziņoja premjera birojs.

"Nakts komandantstundas laikā būs aizliegta tirdzniecība un tiks piemēroti ceļošanas ierobežojumi starp dažādiem rajoniem," teikts paziņojumā, nesniedzot sīkākas ziņas.

Ārpus komandantstundas gan būs atļauts darboties lielākam skaitam iepirkšanās centru un tirgu, ievērojot veselības notekumus, savukārt muzejiem un kultūras centriem būs atļauts darboties ierobežotā apjomā.

Ceturtdien Izraēlā sāksies ebreju svētki "Hanukkah", un ir gaidāms, ka komandantstunda traucēs ierastās ģimeņu sanākšanas naktī.

Izraēla septembrī ieviesa valsts mēroga karantīnu, izdarot to otrreiz kopš pandēmijas sākuma. Ierobežojumi pēc tam tika pakāpeniski mīkstināti, bet kopš novembra sākuma valstī stabili pieaug Covid-19 gadījumu skaits.

Izraēlā, kur ir deviņi milljoni iedzīvotāju, kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti vairāk nekā 346 490 inficēšanās gadījumu un vairāk nekā 2900 nāves gadījumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu