FOTO ⟩ "Tā ir vislabākā priekšlaicīgā dzimšanas dienas dāvana." Lielbritānijā pirmo vakcīnu pret Covid-19 saņem 90 gadus veca sirmgalve (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

90 gadus vecā Mārgreta Kīnana no Ziemeļīrijas kļuvusi par pirmo "Pfizer" un "BioNTech" Covid-19 vakcīnas saņēmēju, neskaitot izmēģinājumu dalībniekus, vēsta raidorganizācija BBC.

Lielbritānijā vakcīna apstiprināta lietošanai, un otrdien, 8. decembrī, sākusies masveida ļaužu vakcinēšanās. Kīnana sacīja, ka jūtoties "ļoti priviliģēta" par iespēju saņemt vakcīnu Koventrijas Universitātes slimnīcā.

Vairākās Lielbritānijas vietās atvērti vakcinācijas punkti, kuros vakcinēties būs iespēja cilvēkiem virs 80 gadu vecuma, kā arī daļai mediķu un aprūpētāju, kuriem ir augsts risks inficēties ar jauno koronavīrusu.

Foto: EPA/Scanpix

"Es jūtos ļoti priviliģēta par iespēju būt pirmajam cilvēkam, kurš saņem vakcīnu pret Covid-19.

Tā ir vislabākā priekšlaicīgā dzimšanas dienas dāvana, kādu vien varētu vēlēties, jo tas nozīmē, ka jaunajā gadā beidzot varēšu pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni un draugiem.

Lielāko daļu gada esmu aizvadījusi vienatnē," sacīja Kīnana. Viņa pateicās slimnīcas personālam.

"Mans ieteikums visiem, kuriem ir iespēja vakcinēties, to izmantot - ja es to varu 90 gadu vecumā, tad jūs arī to varat," viņa teica.

Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija ir pirmā pasaules valsts, kurā uzsākta amerikāņu farmācijas giganta "Pfizer" un vācu kompānijas "BioNTech" vakcīnas izmantošana.

Vakcinācija ir brīvprātīga un sākumā pieejama pret vīrusu vismazāk aizsargātajām sabiedrības grupām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu