"Nespēja saskatīt iespēju izkulties no krīzes." Atklātas jaunas detaļas par uzņēmēja Groskopa nāves apstākļiem (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gunvaldis Groskops
Gunvaldis Groskops Foto: Facebook/Gunvaldis Groskops

4. decembrī bojā gāja automašīnu rezerves daļu tirgotāja SIA "Gros auto grupa" īpašnieks Gunvaldis Groskops. Nu izdevumam "Kas Jauns?" Groskopa laikabiedri dalījās detaļās par uzņēmēja dzīvi un tās sarežģījumiem.

Valsts policijā aģentūru LETA informēja, ka Babītes pagastā ceļa posmā uz Brīvkalniem automašīnā atrasts kāda vīrieša līķis ar šautu brūci. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, izdarīta pašnāvība.

Kā liecina liecina "Firmas.lv" informācija, pērn būtiski pasliktinājās "Gros auto grupa" finanšu situācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 8,941 miljons eiro, kas bija par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi sasniedza 2,128 miljonus eiro pretēji peļņai 2018.gadā. "Gros auto grupa" apgrozījums 2018.gadā bija 9,748 miljoni eiro un peļņa - 223 459 eiro.

Vadības ziņojumā bija arī atzīmēts, ka 2020.gadā uzņēmuma finanšu stāvokli būtiski ietekmēja Covid-19 pandēmija, kuras ietekmē "Gros auto grupa" apgrozījums būtiski samazinājies, bet uzņēmuma izmaksu līmenis nav samazinājies tik strauji.

Laikabiedri no SIA "Gros auto grupa" izdevumam uzsver, ka Gunvaldim viņa uzņēmums nozīmēja visu.

"Šo firmu viņš loloja kā savu bērnu.

Mēs jau nezinām, kas patiesībā notika, taču, visticamāk, Gunis nolēma aiziet no dzīves tāpēc, ka vairs nespēja saskatīt iespēju izkulties no krīzes. Šķiet, ka šajā cīņā viņš padevās," 

teic Groskopa senie cīņubiedri autosportā.

"Viņš cerēja, ka izdosies biznesu atgriezt normālās sliedēs, meklēja risinājumu, teica, ka cīnīsies. Bet, redz, diemžēl padevās. Noteikti jau arī Covid-19 radītā krīze pamatīgi iespaidoja. Tādam papildu triecienam viņš netika pāri," atklāja kāds cits Groskopa labs paziņa.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka kompānijai šogad 26.novembrī bija nodokļu parāds Valsts ieņēmumu dienestam 1,67 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā un tā pamatdarbība ir vieglo automobiļu rezerves daļu, motoru eļļu, riepu un piederumu mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. "Gros auto grupa" pamatkapitāls ir 1,399 miljoni eiro.

Groskops uzrādīts kā patiesais labuma guvējs arī mikrosabiedrībā "Gros auto GP", kas pēdējos gados strādājusi ar aptuveni 50 000 eiro apgrozījumu un 19 000 līdz 26 000 eiro zaudējumiem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu