Video ⟩ Pie ST protestē pret lēmumu, kas "kropļo ģimenes jēdzienu"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Šodien, 8. decembrī, plkst.15 Rīgā, Jura Alunāna ielā 1, pie Satversmes tiesas (ST) ēkas, notiek nacionālās savienības "Taisnīgums" pikets pret tās lēmumu, kas protestētāju ieskatā "kropļo ģimenes jēdzienu".

Kā informēja Rīgas domē, pieteikums par pasākumu ir saņemts likumā noteiktajā kārtībā. Tā mērķis - nosodīt ST "destruktīvo lēmumu, kas kropļo ģimenes jēdzienu", kā arī paust nepieciešamību grozīt Satversmi, lai iekļautu tajā "dabīgas ģimenes tradīciju". 

Paredzēts, ka piketā piedalīsies aptuveni 25 cilvēki.

Kā iepriekš informēja piketa rīkotāji, pasākumā tikšot protestēts pret "mūsu tautas tradīcijām, Dabas likumiem un sabiedrības vairākuma vērtībām neatbilstošo ģimenes jēdziena interpretāciju, kas tapusi acīmredzamā agresīvā LGBT lobija iespaidā".

Piketa rīkotāji uzskata, ka par dabisku ģimeni uzskatāma vīrieša un sievietes savienība un šīs savienības rezultātā radušies pēcnācēji - gan bioloģiskie, gan adoptētie. Par dabiskām esot uzlūkojamas arī nepilnās ģimenes, kur bērnus audzina viens no vecākiem un vai citi bioloģiskie radinieki.

Organizācija "Taisnīgums" aicina Saeimā pārstāvētās politiskās partijas grozīt Satversmi, papildinot to ar skaidru un nepārprotamu dabiskas ģimenes definīciju. Ja šis mērķis netiks sasniegts, nākamais solis varot būt kampaņas uzsākšana, lai rosinātu Satversmes grozījumus referenduma ceļā.

Kā ziņots, ST par neatbilstošu Satversmei atzina likuma normu, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu.

ST vērtēja kāda pāra pieteikumu, kad bērna bioloģiskās mātes partnerei nebija paredzētas tiesības uz atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas. Šajā lietā pieteicēja lūdza pārbaudīt Darba likuma 155.panta pirmās daļas atbilstību Satversmes 110.panta pirmajam teikumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu