Stradiņa slimnīcā uzstāda pasaulē pirmo bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas iekārtu darbinieku testēšanai (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Stradina_slimn/Twitter.com

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar "E. Gulbja laboratoriju", šonedēļ Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uzstādīta pasaulē pirmā bezkontakta iekārta Covid-19 analīžu nodošanai, aģentūru LETA informēja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga.

Pirmā bezkontakta analīžu nodošanas iekārta slimnīcas darbinieku Covid-19 testēšanai nodrošinās pēc iespējas ātrāku inficēto personu identifikāciju un ļaus ātri reaģēt uz iespējamo Covid-19 infekcijas izplatību, kā arī samazinās noslodzi slimnīcas personālam.

Veinberga norādīja, ka iekārta dos iespēju uzlabot testēšanas procesa loģistiku, savukārt iekārtas programmatūra savlaicīgi nodrošinās informāciju darbiniekiem par nepieciešamajiem testēšanas algoritmiem. "Katrs savlaicīgi atklāts inficēšanās gadījums darbinieku vidū ir būtisks, lai slimnīcā saglabātu drošu vidi gan darbiniekiem, gan pacientiem," pauda slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

"E. Gulbja laboratorija" sadarbībā ar SIA "JK Energo" un AS "Latvijas finieris" ir izgatavojuši inovatīvu bezkontakta analīžu nodošanas iekārtu. "E. Gulbja laboratorijas" valdes loceklis Didzis Gavars uzsvēra, ka iekārta no idejas līdz uzstādīšanai ir Latvijas speciālistu un uzņēmumu radīta. Tā ir pilnībā automatizēta un tās programmatūra nodrošina attālinātu iekārtas pārvaldību.

Jaunais laboratorijas robots ievērojami ietaupīs gan laboratorijas, gan slimnīcas personāla laiku, nodrošinās ātrāku testa rezultātu saņemšanu un samazinās inficēšanās risku. "Tādejādi ceram sniegt ieguldījumu sabiedrības veselības uzlabošanā," sacīja Gavars.

Nākotnē līdzīgas iekārtas tiks uzstādītas arī citviet un tajās varēs nodot visu veidu testējamo materiālu, kas tiks uzglabāts droši gan no datu aizsardzības viedokļa, gan atbilstoši bioloģiskā materiāla uzglabāšanas temperatūras režīmam.

Veinberga uzsvēra, ka pašlaik iekārtu izmantos tikai un vienīgi Stradiņu slimnīcas darbinieku testēšanai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu