Kariņš komentē Levita paustos izteikumus par valdības darbu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdībai priekšā ir liels darbs un tai ir jāstrādā, otrdien žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), komentējot Valsts prezidenta Egila Levita iepriekš pausto, ka gadījumā, ja kāds ministrs nesaprot savu uzdevumu, Ministru prezidentam jālūdz, lai šis ministrs "paiet malā".

Kariņš plašāk nekomentēja Levita pausto, vien atzina, ka katra ministra primārā atbildība ir rūpēties par savu nozari, tostarp vadīt savu nozari krīzes apstākļos un neļaut savai nozarei nonākt krīzē.

"Mums tagad ir priekšā liels darbs. Mums ir jāstrādā," uzsvēra Kariņš.

Pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Valsts prezidents pauda, ka valdība ir kā komanda, un, ja kāds ministrs nesaprot savu uzdevumu, Ministru prezidentam jālūdz, lai šis ministrs "paiet malā".

"Mēs atrodamies vētrā, un kuģi no jūras izved komanda. Komandu vada kapteinis jeb Ministru prezidents. Mēs visi paļaujamies uz komandu un tās kapteini," ilustrēja Valsts prezidents, uzsverot, ka šai komandai jāstrādā saskaņoti, kā vienotai sistēmai. Neesot pieļaujams, ka ministri pēc lēmuma pieņemšanas valdībā "tvīto", ka varēja būt citādi, un ka konkrētā ministra pārstāvētajai nozarei nav sasniegts vēlamais rezultāts.

"Tas norāda uz mutes disciplīnas trūkumu ministriem. Katram jāapzinās, ka viņi ir vienas komandas sastāvdaļa un atbildīgi būs visi kopā. Katram ir savs uzdevums, un premjera uzdevums ir panākt un gādāt, ka šī komanda strādā kopā," teica Levits, piebilstot, ka, viņaprāt, Kariņš to lielā mērā ir izdarījis. Līdz šim viņš esot diezgan veiksmīgi vadījis šo "komplekso koalīciju", un ir darījis to, kas viņam jādara.

Ja kāds ministrs nesaprot savu uzdevumu šai komandā, tad Ministru prezidentam jālūdz, lai viņš varbūt "paiet malā". Vaicāts, vai, viņaprāt, Kariņam būtu jāprasa kāda ministra demisija, Levits norādīja, ka, ja ministri neievēros parlamentāro disciplīnu, tad jā. Bet viņš cer, ka ministri sapratīs, ka ir komanda, un no rītdienas to ievēros.

Vaicāts, vai gadījumā, ja valdība to neievēros, pastāv bažas, ka valdība kritīs, Levits atbildēja, ka to esot grūti pateikt. Viņaprāt, premjers redz savu lomu, proti, gādāt, lai šī disciplīna tiktu ievērota, un prezidents atgādināja, ka premjeram ir tiesības prasīt ministru atkāpšanos, ja tas netiek ievērots.

"Sagaidām, ka valdība saņemsies un iesākto pagriezienu arī konsekventi turpinās," uzsvēra Levits.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu