Timmam deviņi punkti zaudējumā Eirolīgas spēlē; zaudē arī "Barcelona" un ASVEL

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolists Jānis Timma Maskavas apgabala "Himki" komandas neveiksmē savā laukumā otrdien guva deviņus punktus, bet zaudējumu atlikto maču izspēlē otrdien piedzīvoja arī Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL un Rolanda Šmita "Barcelona".

Maskavas apgabala "Himki" mājās ar 93:102 (20:28, 27:26, 21:18, 25:30) piekāpās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Mājinieku rindās Timma spēlēja 24 minūtes un 42 sekundes, šajā laikā atzīmējoties ar trim precīziem tālmetieniem no pieciem iemestiem. Viņa kontā arī pa vienai pārķertai bumbai un kļūdai, divas personiskās piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums pretiniekam un efektivitātes koeficients seši.

Dairis Bertāns nebija komandas pieteikumā.

Himku komandā Jonass Žerebko guva 20 punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas, 18 punkti Erikam Makkolumam, 17 - Džordanam Mikijam.

Milāniešu rindās 26 punkti Šavonam Šīldsam, kurš grozā trāpīja visus sešus divpunktu metienus un abus soda metienus, kā arī četrus no pieciem trīspunktu metieniem.

"Himki" ar bilanci 2-10 ir pēdējā 18.vietā, kamēr Milānas klubs ar septiņām uzvarām 11 mačos ieņem ceturto vietu.

Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā pieveica Vilērbānas ASVEL ar 72:68 (13:19, 20:8, 15:17, 24:24).

Rihards Lomažs viesu rindās spēlēja vien piecas minūtes un 48 sekundes, šajā laikā aizmetot grozam garām divus trīspunktu metienus, sapelnot pa vienai personiskajai piezīmei un vienam izprovocētam pārkāpumam, kā arī spēli beidzot ar lietderības koeficientu -2.

Viesu rindās pa 14 punktam sakrāja Dievids Laitijs un Viljams Hovards. Uzvarētāju labā 22 punkti Vasilijem Micičam, 18 - Šeinam Larkinam.

ASVEL ar bilanci 3-8 ir 17.vietā, bet "Anadolu Efes" ar septiņiem panākumiem 12 mačos ieņem septīto vietu.

Lietuviešu speciālista Šarūna Jasikeviča vadītā "Barcelona" mājās piekāpās Pirejas "Olympiakos" ar 88:96 (17:26, 30:25, 16:21, 25:24).

Šmits mājinieku rindās spēlēja deviņas minūtes un 26 sekundes, gūstot divus punktus. Viņš realizēja vienīgo divpunktu metienu un garām grozam raidīja vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, trīs personiskās piezīmes un efektivitātes koeficients mīnus divi.

Nikola Mirotičs guva 16 punktus, 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Brendonam Deivīsam, bet viesiem 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Hasans Martins, 16 punkti Šakvielam Makkisikam un "double-double" - 15 punkti un desmit rezultatīvas piespēles - Kostam Slukam.

"Barcelona" ar deviņām uzvarām 12 dueļos joprojām ieņem pirmo ailīti turnīra tabulā, bet "Olympiakos" ar sešiem panākumiem 11 cīņās ir devītā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu