Stājas spēkā lēmums par piemaksu palielināšanu cīņā ar Covid-19 iesaistītajiem mediķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķis aizsargtērpā.
Mediķis aizsargtērpā. Foto: EPA/Scanpix

Šodien stājas spēkā valdības pieņemtie grozījumi noteikumos par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas paredz palielināt piemaksu griestus medicīnas darbiniekiem un veselības aprūpes struktūrvienību darbiniekiem par iesaisti Covid-19 izplatības mazināšanā, tādējādi nosakot to maksimālo apmēru 100% no mēnešalgas.

Līdz šim noteikto piemaksu apmērs bija no 20% līdz 50% relatīvi pret mēnešalgu.

Līdz ar to tiek noteiktas piemaksas līdz 100% apmērā no mēnešalgas par laika periodu no šī gada 9.novembra līdz 31.decembrim.

Tās pienāksies darbiniekiem, kuru valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs ir stacionēti Covid-19 pacienti. Tāpat tās piešķirs valsts un pašvaldību ārstniecības iestāžu uzņemšanas nodaļās nodarbinātajiem, kā arī ārstniecības iestāžu darbiniekiem, kas ir iesaistīti Covid-19 testēšanā.

Vienlaikus piemaksas varēs saņemt ārstniecības iestāžu darbinieki, kuri veic Covid-19 pacientu mājas aprūpi, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki un Slimību profilakses un kontroles centrā strādājošie.

Tāpat piemaksas līdz 100% apmērā pienāksies ģimenes ārstu praksēm. Veselības ministrijā (VM) skaidroja, ka piemaksa tiks piešķirta ģimenes ārstam 100% apmērā no darba samaksas jeb aptuveni 1485 eiro.

Piemaksa 100% apmērā tiks nodrošināta arī ģimenes ārsta praksēs strādājošajām māsām un ārsta palīgiem. Vadoties pēc ministrijas paustā, to apmērs varētu būt aptuveni 891 eiro.

Savukārt piemaksa 30% apmērā no mēnešalgas pienāksies valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs nodarbinātajiem, kuri ir iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā. Tikmēr piemaksa 50% apmērā pienāksies noteiktiem VM un Nacionālā veselības dienesta ierēdņiem un darbiniekiem.

Piemaksas farmaceitiem par kompensējamo medikamentu izsniegšanu no A saraksta laika periodā no 9.novembra līdz 31.decembrim būs 0,71 eiro par vienu recepti.

Piemaksu nodrošināšanai laika periodā no 9.novembra līdz 30.novembrim paredzēts izlietot līdzekļus 13 504 582 eiro apmērā, savukārt laikā no 1.decembra līdz 31.decembrim - 18 411 228 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu