Homoseksuāls Francijas ministrs plāno apmeklēt "no LGBT ideoloģijas brīvu zonu" Polijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
LGBTQ+. Ilustratītvs attēls.
LGBTQ+. Ilustratītvs attēls. Foto: Arnaud Brian/Shutterstock

Francijas Eiropas lietu ministrs Klemāns Bons trešdien publicētā intervijā paziņoja, ka viņš ir gejs un plāno apmeklēt "no LGBT ideoloģijas brīvu zonu" Polijā, lai atbalstītu vietējos aktīvistus.

Bons intervijā franču žurnālam "Tetu" sacīja, ka viņš nākamā gada sākumā dosies uz Poliju, lai "atbalstītu vienu no apvienībām, kuras aizstāv tiesības uz abortu". "Tas netraucēs man arī piedalīties sarunās ar manu Polijas kolēģi," viņš piebilda.

Tiesības uz abortu Polijā tika pieņemtas 1993.gadā kā daļa no katoļu baznīcas un valsts kompromisa pēc komunistu režīma sabrukuma, bet tās ir starp visvairāk ierobežotajām šāda veida tiesībām Eiropā.

Vairākas Polijas pašvaldības ir izveidojušas tā sauktās "no LGBT ideoloģijas brīvas zonas", un Bons tās iepriekš bija nosaucis par "absolūtu skandālu".

Viņš savā intervijā atzina, ka Polijas valdība nav tieši atbildīga par lokāliem aizliegumiem, "bet tos veicina un ievieš valdošās partijas biedri".

Bons, kuram ir svarīga loma breksita sarunās, iepriekš mediju intervijās nebija pieminējis savu seksuālo orientāciju. "Es esmu gejs, un esmu laimīgs par to," viņš sacīja jaunajā intervijā.

Eiropas Savienības (ES) izpildinstitūcija Eiropas Komisija atsakās piešķirt ES subsīdijas pašvaldībām, kas izveidojušas "no LGBT ideoloģijas brīvas zonas". EK prezidente Urzula fon der Leiena septembrī brīdināja, ka šādām zonām "nav vietas mūsu savienībā". 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu