Putinam ir divi identiski kabineti - Kremlis slēpj prezidenta atrašanās vietu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir kabinets viņa Piemaskavas rezidencē, bet šī kabineta identiska kopija uzbūvēta arī Putina rezidencē Sočos, vēsta Krievijas pētnieciskās žurnālistikas vietne "Projekt". 

Maskavas apgabalā atrodas Putina rezidence "Novo Ogarevo", bet Sočos ir prezidenta vasarnīca "Bočarov ručej". 

To, ka abās rezidencēs ir identiski kabineti, "Projekt" secinājis, analizējot informāciju par prezidenta izmantoto īpašās aviācijas vienības "Rossija" lidmašīnu pārvietošanos, kā arī Kremļa oficiālās preses relīzes par Putina lietišķajiem pasākumiem. 

Informāciju "Projekt" pētniekiem snieguši arī vairāki situāciju pārzinoši avoti. 

Piemēram, Kremļa tīmekļa vietnē tika apgalvots, ka 2. novembrī Putins ar videozvana starpniecību no savas Piemaskavas rezidences komunicējis ar Krievijas skolēniem.

Tomēr, kā "Projekt" atklāja situāciju pārzinoši avoti, prezidenta darbu nodrošinošais personāls šajā dienā atradies Sočos. 

"Projekt" uzskata, ka divi identiski kabineti Putinam uzbūvēti ar mērķi slēpt viņa reālo atrašanās vietu. 

Kā izdevumam norādīja situāciju pārzinoši avoti, Putins Sočos atrodas vismaz kopš vasaras beigām, lai arī saskaņā ar oficiālo informāciju, viņš visu šo laiku pavadījis Piemaskavā. 

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz "Projekt" jautājumiem atbildēt attiecās. 

Tikmēr 3. novembrī prezidenta lidmašīna no Sočiem devusies uz Sanktpēterburgu, kur Putins apmeklējis ledlauzi "Viktors Černomirdins". 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu