VIDEO ⟩ Traģiskas darba apmācības: Salaspils novadā gājis bojā vīrietis (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

9. decembrī Salaspils novadā traģiski noslēgušās kāda vīrieša darba apmācības smilšu iegūšanas karjerā - vīrietis iekritis ūdenī un gājis bojā, vēstī raidījumā "Degpunktā".

Salaspils novadā, netālu no Getliņa poligona, atrodas smilšu iegūšanas karjers. Šodien no rīta noticis traģisks negadījums - darba apmācību laikā gājis bojā 45 gadus vecs vīrietis. Viņš vēl oficiāli nestrādāja smilšu iegūšanas darba vietā, jo vēl tikai pretendēja uz to. 

Vīrietis šorīt ieradies objektā uz darba apmācībām. Viņam kopā ar citiem strādniekiem bija jāuzkāpj uz peldošas konstrukcijas (kravas pontoniem), kas paredzēti zemes smelšanai. Pirms kāpšanas vīrietim tika iedota glābšanas veste. Kāpjot uz kravas pontoniem, vīrietis zaudējis līdzsvaru un iekritis aukstajā ūdenī.

Smilšu ieguves uzņēmuma "City Sand" valdes priekšsēdētājs Ivars Kalvišķis sacīja, ka ūdenī iekritušais vīrietis vispirms ir mēģinājis ar rokām pieķerties pie reliņiem, taču neizdevās pie tiem noturēties. Pēc tam vīrietis esot zaudējis līdzsvaru un iekritis aukstajā ūdenī.

"Ārā temperatūra ap mīnus četri, mīnus pieci bija. Mūsu darbinieks jau mēģināja vilkt viņu augšā, bet viņš esot teicis, ka nevarēja noturēties," stāsta Kalvišķis.

Viņš skaidro, ka cilvēks neesot varējis pievilkties, jo esot bijis masīvas miesasbūves.

Kalvišķis skaidro, ka uzņēmuma darbinieks izvilcis ārā no ūdens vīrieti, kurš tajā pavadījis apmēram 10 - 15 minūtes. Taču viņš jau bija bez samaņas. Pieredzējušais uzņēmuma darbinieks cietušajam veica sirds masāžu, bet līdzēt vairs nebija iespējams.

Ātrās palīdzības ekipāža ziņas par negadījumu saņēma plkst. 11.08, kad zvanīja pieteicējs, visticamāk uzņēmuma darbinieks. Plkst. 11.15 mediķi saņēma atkārtotu izsaukumu uz attiecīgo adresi no ugunsdzēsējiem. Diemžēl zvana pieteicējs nevarēja nosaukt konkrētas vietas adresi vai nosaukumu un, ņemot vērā, ka tuvākajā apkaimē ir daudz ūdenstilpņu, operatīvajiem dienestiem bija īpaši jāiespringst, lai atrastu un nonāktu līdz negadījuma vietai. 

Ātrā palīdzība līdz īstajai atrašanās vietai nonāca plkst. 11.48. Negadījumā cietušais vīrietis jau bija miris. Gandrīz vienlaikus ar glābējiem un mediķiem pie ūdenstilpnes piestāja arī policisti. Policija vēl noskaidros noskaidros notikušā apstākļus. Sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu