"Viņš bija pamatīgi apdedzis!" Rīgā postošā ugunsgrēkā traģiski dzīvību zaudējuši divi vīrieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Galvaspilsētā 9. decembra rīta pusē traģiskā ugunsgrēkā Buļļu ielā liesmas laupījušas divu vīriešu dzīvības, savukārt cits vīrietis, kas mēģinājis draugus glābt, smagā stāvoklī nonāca slimnīcā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Rīts Buļļu ielā, Rīgā sākās trauksmaini. Dažas minūtes pirms deviņiem rītā apkārtējie pamanījuši, ka aizdegusies kāda neliela dārza būdiņa. Viens no pirmajiem nelaimes vietā ieradies Agris, vīrs, kurš rīta pusē šeit iegriezies pabarot kaķus.

"Sadzirdēju kaut kādus sprakšķus, tas droši vien bija šīferis. Es izgāju ārā, viss jau bija liesmās. Viens cilvēks bija izlīdis ārpusē, ļoti apdedzis. Es mēģināju aiz rokas viņu pavilkt nost, nevarēju vairs aiz rokas saņemt, visa viņa miesa bija sadegusi, āda man palika rokās. Es viņu pavilku nost, tad atbrauca ugunsdzēsēji un pēc tam operatīvais dienests. Vienu cilvēku aizveda uz slimnīcu, bet diez vai viņš paliks dzīvs. Viņš bija šausmīgi apdedzis," stāsta aculiecinieks Agris.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) 5. daļas komandieris Andrejs Kotovs stāsta, ka ugunsdzēsējiem, ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pilnā platībā deg dārza mājiņa.

Tika padoti ugundsdzēsības līdzekļu degošās mājiņas dzēšanai un, apsekojot blakus esošo teritoriju, tika konstatēti trīs apdeguši cilvēki.

"Diemžēl divi no viņiem bija gājuši bojā, bet viens ar stipriem apdegumiem tika nodots Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) mediķu rīcībā," stāsta Kotovs.

Komandieris atklāj, ka notikuma vietā redzētais, liek domāt, ka slimnīcā nonākušais vīrietis tik smagus apdegumus guvis, tieši cenšoties no liesmu pārņemtā namiņa izglābt savus draugus. Diemžēl viņam tas nav izdevies.

Šobrīd par notikušo ir ierosināta krimināllieta un ugunsnelaimes iemeslu noskaidrošana uzticēta Valsts policijas izmeklētājiem.

Apsekojot notikuma vietu, konstatēts, ka ugunsgrēks visdrīzāk izcēlies nepareizas apkures krāsns ekspluatācijas dēļ vai arī tāpēc, ka netika ievēroti ugunsdrošības noteikumi.

Turpat – nelaimes vietā –  "Degpunktā" sastop arī aizgājēju draugus. Viņiem notikušais ir sāpīgs trieciens.

"Mani visi draugi tur dzīvoja," stāsta Jānis, kas pazina cietušo un bojāgājušos. Arī viņam blakus esošā Liene apliecina, ka abi tikko gribējuši pie draugiem iet ciemos, līdz uzzinājuši par notikušo.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu