Internetā pārdota pirmā latviešu būvētā mikromāja. To iegādājies pircējs no Vācijas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Manta North

Jelgavas jaunuzņēmums "Manta North" novembrī pārdevis rūpnieciski ražoto māju tiešsaistē. 48 kvadrātmetru ietilpīgā dzīvojamā ēka ceļos pie pircēja Vācijā, netālu no Berlīnes. 

Vīrusa Covid-19 pandēmija radījusi apstākļus, kas sekmējuši iepirkšanos internetā, un interese par māju iegādi tiešsaistē šogad būtiski augusi, atklāj "Manta North" vadītājs Raimonds Gusarevs. Internetā pārdoto māju pircējs nebija redzējis klātienē un tiešsaistē iegādājies to par 97 000 eiro, ieskaitot PVN.

Pilnībā aprīkotajā mājā ietilpst divas guļamistabas, virtuve un tās iekārta, vannasistaba ar labierīcībām, ievilkta elektrības un apkures sistēma.

Plānots, ka ēka nonāks Vācijā tuvākajā laikā un tās īpašnieks varēs ievākties mājā jau pāris stundas pēc tās saņemšanas. 

Rūpnieciski ražotās un pilnībā nokomplektētās mājas iespējams pārvietot un savstarpēji savienot. Katra ēka kā ilgtermiņa investīcija ir salīdzinoši ātri uzstādāma un uzreiz pieejama dzīvošanai, ekonomiski izdevīga un videi draudzīga.

"Manta North" ēku konstrukcijā izmanto augstākās kvalitātes industriāli izgatavotus vairāku slāņu masīvkoka paneļus (CLT), ko veido ražošanas procesā plaknē perpendikulāri salīmēti dēļi, nodrošinot īpašu paneļa izturību un stabilitāti.

CLT ir ilgtspējīgs, cenas un laika ziņā efektīvs un estētiski pievilcīgs materiāls. Viegli ieeļļots, tas saglabā dabīgo koksnes izskatu, piešķir tam tīru un laikmetīgu raksturu.

Rūpnieciski ražoto māju priekšrocība ir iespēja laikus aplūkot tās plānojumu, interjeru un tehniskos risinājumus, un cilvēks var būt pārliecināts, ka katrs tajā iekļautais elements ir pārbaudīts un strādās. 

 "2020. gads radījis būtisku pagrieziena punktu biznesam. Priecājamies klientus satikt klātienē, tomēr novērtējam, ka pandēmijas laikā varam turpināt ražošanas procesus un pārdot mājas tiešsaistē. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, cilvēks var iepazīties ar māju līdz pat sīkākajām detaļām," stāsta Gusarevs.

"Tāpat pasaulē pieaugoša tendence ir izvēlēties mājas no ekoloģiskiem un videi draudzīgiem materiāliem. Sekojot līdzi pieprasījumam, "Manta North" plāno nākamgad būtiski paplašināt moduļu māju eksporta tirgu," norādīja Gusarevs.

"Manta North" ražotne atrodas 2500 m2 plašās, modernās telpās, Jelgavas Biznesa Parkā, kas ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā un strauji attīstījies pēdējo pāris gadu laikā, radījis ražošanai draudzīgu vidi, pulcējot vienkopus progresīvus un inovatīvus uzņēmumus.

Divu gadu darbības laikā "Manta North" izveidojis stabilu izplatītāju un pārdevēju tīklu Eiropā, un šā gada pārdošanas apjoms pārsniedzis vienu miljonu eiro. Nākamajā gadā, ņemot vērā pircēju pieprasījumu un starptautisko sadarbības partneru prognozes, plānots ražošanas apjomu dubultot. 

"Manta North" ražotnē strādā vairāk nekā 20 profesionālu, augsti kvalificētu namdaru un tehnologu, no kuriem lielākā daļa ir vietējie iedzīvotāji no Jelgavas rajona. Uzņēmums ražo mājas no moderniem augstas veiktspējas materiāliem un novērtē atbilstoši profesionālu darbaspēku, kas izprot biznesa vajadzības un spēj radīt mūsdienu būvniecības standartiem atbilstošu produktu. 

Kopumā uzņēmums 2020. gadā saražojis teju 20 mājas eksportam uz Nīderlandi, Dāniju, Portugāli, Islandi un citām valstīm. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu