Laura Dārziņa hokeja nūja vai peintbols kopā ar "Singapūras satīnu" - sākas "Dod pieci!" labdarības izsoles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Labdarības maratona „Dod pieci!” ietvaros sākušās labdarības izsoles, kurās tiks piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī piedzīvojumi un notikumi. 

Labdarības izsolēs iegūtie līdzekļi tiks ziedoti ātrās reaģēšanas jeb krīzes fonda izveidei, kas sniegs finansiālu atbalstu cilvēkiem, kuri grib izrauties no vardarbīgām attiecībām, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ. Pagājušā gadā “Dod pieci!” labdarības izsolēs tika iegūti 20 568 eiro.

Kā katru gadu, izsoļu saraksts pastāvīgi tiek papildināts un dalībniekus sagaida arī dažādi pārsteigumi.

Jau pirmajās labdarības izsoles dienās dalībnieki vairāksolīšanā var tikt pie dažādām ekskluzīvām lietām, tostarp, Imanta Ziedoņa muzejam no Indijas atsūtīto mākslinieces Fatimas Ahmedas gleznu  “Ja tikai klusums varētu runāt”. Šīs mākslinieces darbi tikuši izstādīti Londonā, Dubajā, Honkongā, Dienvidāfrikā, Krievijā u.c., atrodas privātās un valstu kolekcijās visā pasaulē, kā arī gozējušies slavenajā „Christie’s” izsoļu namā.

Sporta līdzjutēji varēs iegūt savā īpašumā, piemēram, boksera Maira Brieža, hokejista Laura Dārziņa, hokeja kluba “Dinamo Rīga”, Latvijas Futbola izlases u.c. lietas. Mūzikas mīļi var iegūt iespēju kopā ar grupu “Singapūras Satīns” uzspēlēt peintbola maču Mežaparkā.

Nomainīt vidi, izkrāsot ikdienu, un piedzīvot jauna mājokļa un ērtas Rīgas lokācijas sniegtās priekšrocības var, izsolot nedēļas nogali mājokļu attīstītāja “Bonava” projekta "Krasta kvartāls" paraugdzīvoklī, kas ietver arī maltītes un ērtu sadzīvi divu cilvēku kompānijai.

Hokejista Laura Dārziņa ripa, nūja un Dinamo komandas parakstīts krekls
Hokejista Laura Dārziņa ripa, nūja un Dinamo komandas parakstīts krekls Foto: publicitātes

Pirmoreiz notiks izsole mūziķu grupām, kuru dziesmas tiek atskaņotas radio, lai iegūtu iespēju tiešraidē sniegt koncertu labdarības maratona Stikla studijā Doma laukumā.

“Dod pieci!” dīdžejs Toms Grēviņš saka: "Šādas izsoles notiek labdarības maratonos arī citās Eiropas valstīs. “Dod pieci!” ietvaros izsole notiks trešo gadu. Tā ir iespēja sabiedrībā zināmām organizācijām, sportistiem un mūziķiem atbalstīt “Dod pieci!”, ko viņi labprāt arī dara, un izsoles dalībniekiem iegūt unikālu Ziemassvētku dāvanu, vienlaikus parūpējoties par līdzcilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, lai izrautos no vardarbības savās ģimenēs. Īpaši šobrīd, kad pasaules dati rāda, ka vīrusa ierobežojumu laikā vardarbība ģimenēs pieaugusi visā pasaulē, labdarības izsolēs sniegtais finansiālais atbalsts būs būtisks daudzās ģimenēs."

Pagājušā gadā labdarības maratona “Dod pieci!” izsolē vislielāko popularitāti guva NBA basketbolista Kristapa Porziņģa labdarībai ziedotais Dalasas "Mavericks" krekls ar sportista autogrāfu, kas tika izsolīts par 2600 eiro.

To savā īpašumā ieguva sporta fans, kas labdarības maratonā finansiāli atbalstīja arī vēl vairāku citu sportistu priekšmetu izsoles. Par 2500 eiro juridiskā biroja darbinieki ieguva iespēju saņemt speciālizlaiduma izbraukumu “Pusnakts šovs tavā birojā” ar Jāni Skuteli un grupu “Dziļi Violets”. Trešais izsolītākais labdarības priekšmets bija grupas “Prāta Vētra” 1997. gada albuma vāciņa oriģinālglezna “Viss ir tieši tā, kā tu vēlies”. Tajā attēloto Dieviņu, kurš makšķerē, uzgleznojis bundzinieka Kaspara Rogas tētis Uldis Roga.

Vairāk par izsoles noteikumiem uzzini šeit.

Labdarības maratons “Dod pieci!” notiks no 17. līdz 23. decembrim. Šogad sabiedrība tiek aicināta ziedot ātrās reaģēšanas jeb krīzes fonda izveidei, kas sniegs finansiālu atbalstu cilvēkiem, kuri grib izrauties no vardarbīgām attiecībām, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ.

Foto: ieskats pērnā gada "Dod Pieci!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu