"Rīgas balles" patronese komentē piespriesto naudas sodu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Natālija Tumševica-Ērgle
Natālija Tumševica-Ērgle Foto: publicitātes

Oktobrī Melngalvju namā notikušās "Rīgas balles" rīkotājiem piespriests 250 eiro sods par to, ka pasākuma apmeklētājiem netika nodrošinātas fiksētas personalizētas sēdvietas, kā to pieprasīja tobrīd spēkā esošie noteikumi. TVNET sazinājās ar "Rīgas balles" patronesi Natāliju Tumševicu-Ērgli, kura komentēja piespriesto sodu.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis norādīja, ka RPP saņēma informāciju par iespējamiem pārkāpumiem pasākuma norises vietā jau pasākuma laikā, proti, 10. oktobrī. Vēlāk, kad tika iegūts pietiekams pierādījumu kopums, tika sākts administratīvā pārkāpuma process, kura laikā pasākuma organizatoram arī tika prasīti paskaidrojumi.

"Rīgas balles" patronese Natālija Tumševica-Ērgle portālam TVNET apgalvoja, ka persona, kura vērsās ar iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem tiesībsargājošajā iestādē, ir nozares kolēģis Juris Millers.

"Es domāju, ka viņš ir kolēģis, nevis konkurents. Izrādās, ka tomēr konkurents. Man ar Juri vienmēr ir bijušas normālas darba attiecības – vienmēr sveicinājāmies, es nekad nespētu iedomāties, ka cilvēks var šādi rīkoties. Viens ir uzrakstīt vai pateikt man privāti, bet otrs ir aiz muguras uzrakstīt iesniegumu policijai," saka Tumševica-Ērgle.

"Manuprāt, tāda uzvedība nav normāla, it īpaši laikā, kad visiem šajā kultūras un pasākumu sfērā ir ļoti grūti. Tieši otrādi, visiem jāapvienojas un jāatbalsta vienam otru. Ne visi domā tā kā es diemžēl," uzskata balles patronese. 

Vaicāta, vai pārsūdzēs piespriesto sodu, viņa atbild noliedzoši: "Mēs to nedarīsim, jo tā jau ļoti daudz ir samaksāts juristiem. Nav nedz spēka, nedz nervu. Šis gads bija ļoti grūts. Sods tiks samaksāts."

Vai, atskatoties uz situāciju, balles rīkotāji būtu rīkojušies citādāk? Tumševica-Ērgle saka, ka nē, jo galvenais mērķis ir izpildīts - pēc pasākuma neviens no apmeklētājiem vai personāla neinficējās ar Covid-19 un labdarības akcijā iegūtie līdzekļi tika novirzīti, lai atbalstītu divas meitenes ar dažādiem likteņiem. "Cilvēku drošība bija pirmajā vietā! Mēs izdarījām varbūt vairāk nekā vajadzēja. Es varu apgalvot, ka mēs visu izdarījām. Balle bija TOP līmenī, es domāju, ka tā bija labākā balle, kas ir notikusi. Es uzskatu, ka mēs visu esam darījuši pareizi."

Savukārt Juris Millers sarunā ar aģentūru LETA noraidīja Tumševicas-Ērgles pieņēmumu, ka iesniegums tiesībsargājošās iestādēs bijis konkurences apsvērumu dēļ, jo viņš nenodarbojas ar šāda rakstura pasākumu producēšanu. Viņš skaidroja, ka lieta tika ierosināta nevis pēc viņa iesnieguma Valsts policijā (VP), bet pēc RPP iniciatīvas, kas apmeklēja Melngalvju namu pasākuma norises laikā.

"Gribu paskaidrot, ka policija neierosina divas reizes lietu par vienu un to pašu iespējamo pārkāpumu. Ja lietu sākusi Rīgas pašvaldības policija, tad Valsts policija to nedara. Jāsaka, ka lieta faktiski tika uzsākta, pirms es vērsos Valsts policijā," pauda producents.

Tāpat Millers pavēstīja, ka viņš VP vērsies ar iesniegumu vairākas dienas pēc "Rīgas balles" norises, kad pasākums ieguva lielu rezonansi, jo sabiedrība ievēroja, ka "Rīgas ballē" vērojami iespējami pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumi.

"Mana vēršanās policijā bija absolūti likumsakarīga, jo nebija runa par konkurenci. Šeit bija runa par brutālu likuma ignorēšanas gadījumu, ko apliecina RPP piemērotais sods "Rīgas balles" organizatoriem," pauda producents.

Foto: "Rīgas balle 2020"

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu