"Ja viņš spēj izdarīt kaut vienu sitienu, viņš būs zvaigzne." Kā UFC prezidents "atrada" bēdīgi slaveno Makgregoru? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors un Deina Vaits
Konors Makgregors un Deina Vaits Foto: AP/ Scanpix

Konors Makgregors ir, iespējams, visu laiku lielākā zvaigzne jaukto cīņas mākslu (MMA) sporta pastāvēšanas vēsturē. Tomēr viņš pie savas iespējas tika visai amizantu apstākļu sakritības dēļ, vēsta "Sport-Express".

Lai gan daudzi eksperti un cīkstoņi uzskata, ka UFC nepulcē visus pasaules labākos MMA atlētus, tomēr ir skaidrs, ka popularitātes ziņā šai organizācijai pagaidām nav reālu konkurentu. 

Viens no iemesliem, kāpēc pēdējās dekādes laikā UFC atpazīstamība ir ievērojami augusi, pavisam noteikti ir harizmātiskais īru cīkstonis Konors Makgregors. Tomēr nevar noliegt, ka viņa nokļūšana UFC salīdzinoši agrā vecumā (24 gadi) bija arī apstākļu sakritība.

Makgregors ar UFC prezidentu pirmo reizi tikās vēl pusaugu vecumā. Kad topošajam cīkstonim bijuši tikai 16 gadi, viņš pirmo reizi apmeklējis UFC cīņu šovu.

"Pirmo reizi Deinu satiku, kad man bija 16. Toreiz devos uz savu pirmo UFC turnīru vēl kā fans. Pēc cīņu šova Deina uzņēma bildes kopā ar faniem. Viņš grasījās doties prom, kad es viņam uzsaucu: "Deina! Dein, cik tev kabatā ir naudas? Tavā kabatā, tieši šobrīd." Viņš paskatījās uz mani, manāmi apjucis, pagriezās un aizgāja. Nedomāju, ka viņam tas patika, bet es toreiz vēl biju bērns ar lieliem sapņiem," sarunā ar ESPN atcerējās Makgregors.

Savukārt Vaits par savas organizācijas nākamo superzvaigzni pirmo reizi dzirdēja 2013. gadā, kad viņš viesojās Īrijā.

"Biju biznesa ceļojumā uz Īriju. Un, kā toreiz rakstīju "Twitter", īru faniem uzsaucu alu un dzērienus kādā no Dublinas bāriem. Viss, ko nabaga bārmeņi spēja sacīt, bija: "Šis ir uz Deinas rēķina"," atcerējās Vaits.

Sēžot bārā UFC prezidents konstanti dzirdējis, ka apkārtējie runā par vienu personu: ""Konors Makgregors" bija vienīgais vārds, ko dzirdēju tajā vakarā. Visi par viņu runāja. Atgriežoties Vegasā, es zvanīju Šonam Šelbijam, lai noskaidrotu, kas tas Makgregors tāds ir?"

Īru cīkstonis tobrīd jau bija divu divīziju čempions vienā no Eiropas spēcīgākajām MMA organizācijām "Cage Warriors". Šelbijs Vaitam atbildējis īsi un konkrēti - daudzsološs 65,8 kilogramu divīzijas cīkstonis.

"Es nekad neaizmirsīšu dienu, kad pirmo reizi dzirdēju Konora Makgregora vārdu - tas bija 2013. gada 11. februāris. Neilgi pēc tam nopirkām viņam biļeti uz Vegasu un tikāmies manā birojā," stāstījis Vaits.

UFC prezidents atceras, ka viņam iepatikusies Makgregora humor, kā arī tas, cik ļoti neparasts viņš spēj būt: "Viņam bija īstas zvaigznes enerģija. Es atceros, ka devos pie partneriem un sacīju: "Es nezinu, kāds cīkstonis šis puisis ir, bet, ja viņš spēj izdarīt kaut vienu sitienu, viņš būs zvaigzne.""

Un pārējais ir vēsture. Makgregors tika pie sava pirmā UFC līguma un divus gadus vēlāk ap viņa vidukli jau tika likta čempiona josta 65,8 kilogramu divīzijā. Pēcāk īrs kļuva par čempionu arī vieglajā svarā. Nākamo dueli Makgregors aizvadīs 2021. gada 23. janvārī, tiekoties ar Dastinu Porjē. Abi cīkstoņi vienreiz jau ir tikušies, tiesa, 65,8 kilogramu svara kategorijā. Toreiz pārāks ar pirmā raunda nokautu bija Makgregors.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu