Sašķēlusies galvaspilsētas mēra frakcija Rīgas domē (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sašķēlusies galvaspilsētas mēra Mārtiņa Staķa (APP) frakcija Rīgas domē, to pametot "Latvijas attīstībai" trīs deputātiem.

Šo frakciju veidoja trīs partiju pārstāvji - "Latvijas attīstībai", kustība "Par!", kuras pārstāvis ir Staķis", un "Progresīvie", kas veido skaitliski lielāko daļu no frakcijas. Kopumā tajā bija 18 deputāti.

Kā sociālajos tīklos atzīmējis Staķis, trīs "Latvijas attīstībai" Rīgas domnieku paziņojums par izstāšanos no frakcijas viņam esot nepatīkams pārsteigums laikā, kad ir grūts pilsētas budžeta pieņemšanas process.

No frakcijas atšķēlušies deputāti gan izteikuši apņemšanos konstruktīvi turpināt darbu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja APP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, no frakcijas aizgājuši "Latvijas attīstībai" biedri Viesturs Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Iveta Ratinīka.

Frakcijas pamešana esot saistīta ar to, ka tajā ļauts palikt bijušajam "Latvijas attīstībai" biedram Mārim Mičerevskim, kurš šoruden ar skaļu skandālu pameta partijas rindas.

Zeps jau publiski paudis, ka "Latvijas attīstībai" veidos savu frakciju Rīgas domē. "Esam aktīvi līdzrakstījuši Rīgas restarta programmu un turpināsim strādāt, lai to īstenotu," norādīja Zeps, uzsverot, ka joprojām atbalsta Rīgas mēru Staķi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu