Latvija riskē zaudēt tiesības organizēt 2021. gada pasaules čempionātu hokejā? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: AP/ Scanpix

Ja Latvija politisku apsvērumu dēļ atteiksies rīkot 2021. gada pasaules čempionātu hokejā kopā ar Baltkrieviju, viss turnīrs varētu tikt pārcelts uz Minsku, izdevumā "Watson" izteicies Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels. 

Sākotnējā iecere paredz nākamā gada pasaules čempionātu organizēt Rīgā un Minskā, kur paredzētas arī sacensību galvenās cīņas. 

"Es nezaudēju cerību, ka situācija Baltkrievijā normalizēsies un pasaules čempionātu tur būs iespējams organizēt. Padoties nav manā stilā. Kamēr būs cerība, es cīnīšos," sacīja Fāzels. 

Viņš norādīja, ka turnīru nepārceltu uz Maskavu, kā tas iepriekš vairākkārt izskanējis medijos, bet Sanktpēterburga būtu variants. "Bet tas būs iespējams tikai tad, ja Krievija netiks atzīta par vainīgu notiekošajā dopinga procesā," izteicās Fāzels. 

"Ja politiskā situācija to atļaus un tiks garantēta drošība, tad es neizslēdzu, ka viss 2021. gada pasaules čempionāts var notikt Minskā. Tā varētu notikt, ja Latvija atteiksies rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju politisku apsvērumu dēļ. 2014. gadā mēs jau rīkojām turnīru Baltkrievijā, kuru apmeklēja 640 tūkstoši skatītāju, kas ir trešais apmeklētākais turnīrs vēsturē," pauda Fāzels. 

Tāpat IIHF prezidents pieļāva iespēju, ka viss turnīrs varētu notikt Rīgā, ja pandēmijas dēļ nāktos spēles aizvadīt bez skatītājiem tribīnēs. 

"Organizatori tam ir gatavi. Izmaksas šajā gadījumā būtu milzīgas, mēs paliktu bez peļņas. Bet mēs noteikti vēlamies rīkot šo pasaules čempionātu. Sliktākais ir vienkārši padoties un aiziet," norādīja Fāzels. 

Fāzels šajā nedēļā plānoja doties uz Baltkrieviju, lai tiktos ar Aleksandru Lukašenko un apspriestu jautājumus par pasaules čempionāta organizēšanu, bet Covid-19 dēļ vizīte atcelta. 

Iepriekš Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis izteicās, ka pasaules čempionāta norise Baltkrievijā ir maz ticama. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. Gadu vēlāk turnīrs paredzēts Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu