FOTO Alpu kalnos dabiski izveidojusies unikāla "ledus katedrāle"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ledus katedrāle" Šveicē.
"Ledus katedrāle" Šveicē. Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 10. decembrī, interesentiem kļuva pieejama unikāla ledus ala Šveices Alpu kalnos, vēstī ziņu aģentūra "Reuters".

Alas izmēri un forma gadu no gada atšķiras, nu tās dziļums ir aptuveni 20 metri. Noapaļotie griesti ir aptuveni piecu metru augstumā.

Unikālo alu var sasniegt 15 minūtēs ar kājām no pacēlāja pie tūrisma objekta "Glacier 3000", taču uz savu atbildību, norādīja organizatori.

"Mēs to oficiāli atveram pirmo reizi. Pēdējos gados tā bija citādāka, daudz stāvāka, bet šogad tā izskatās kā ledus katedrāle. Patiešām skaista," aģentūrai stāstīja "Glacier 3000" vadītājs Bernhards Tšannens.

Šogad alas "interjers" ir diezgan līdzens, padarot piekļuvi vieglāku, viņš teica.

Vietējā ala, kas pazīstama arī kā "Dzirnavas", katru gadu veidojas caur sifona efektu. Katru pavasari un vasaru dobums piepildās ar ūdeni, kas radies, kūstot sniegam, veidojot ezeru. Rudenī aizsprosts pazūd un ūdens aizplūst, atstājot ūdenstilpnes vietā alu.

"Ala ir lieliska, man trūkst vārdu... Es nekad neko tādu neesmu redzējusi. Gandrīz tāda sajūta, it kā tā nebūtu uz šīs pasaules," pēc alas apmeklējuma sacīja netālu dzīvojošā holandiete Helēna Trompa.

Brice Roze, kura brīvdienā iegriezusies "ledus katedrālē", sacīja: "Tas ir ļoti iespaidīgi. Velve ir neticama. Stāvot zem tās, jūs varat tikai iedomāties to svaru, kas ir virs. Tas ir tik skaisti."

Foto: "Ledus katedrāle" Alpu kalnos

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu