"Clippers" ar Džordžu noslēdz līgumu par 190 miljoniem ASV dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pols Džordžs
Pols Džordžs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Clippers" ceturtdien ar Polu Džordžu noslēgusi maksimālo līgumu par summu 190 miljoni ASV dolāru (156,7 miljoni eiro).

Seškārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks vēl nav atstrādājis sava līdzšinējā līguma pēdējo gadu, kurā viņam pienāksies 35,4 miljoni dolāru (aptuveni 29,2 miljoni eiro). Tas gan neliedza vienībai Džordžam piedāvāt maksimālo līgumu, kuram spēlētājs arī piekrita.

Sākot ar 2021./22.gada sezonu, basketbolists nākamajos četros gados nopelnīs 190 miljonus dolāru jeb vidēji 47,5 miljonus dolāru sezonā.

Džordžs pēc šīs sezonas pats būtu tiesīgs lemts par turpmāko sadarbību ar "Clippers". Spēlētāja aģents Ārons Mincs sarunā ar ESPN atklāja, ka Džordžam pirms 2024./25.gada sezonas aizvien būs iespēja pašam lemt savu nākotni.

Lai arī paredzams, ka turpmākajos gados līgas ieņēmumi nebūs tik lieli kā līdz šim, zināms, ka "Clippers" Džordžam pavisam noteikti izmaksās 35% no kopējās algu summas.

2018.gadā Džordžs ar Oklahomasitijas "Thunder" parakstīja četru gadu līgumu par kopējo summu 137 miljoni dolāru, bet pērn tika aizmainīts uz "Clippers", kurs pats arī ļoti vēlējās nonākt.

Pēc Džordža pievienošanās "Clippers", vienības rindas īsi pēc tam papildināja arī Kavai Lenards, kurš pēc šīs sezonas kļūs par brīvo aģentu.

2018./19.gada sezonā Džordžs tika iekļauts NBA pirmajā izlasē, bet vēl četras reizes viņš iekļuvis trešajā pieciniekā. Tāpat viņš kopumā četras reizes iekļauts līgas labāko aizsardzības spēlētāju izlasē.

2014.gadā Džordžs ASV izlases rindās guva smagu kājas savainojumu, kā rezultātā bija spiests izlaist lielāko daļu 2014./15.gada sezonas.

Desmit NBA sezonās spēlētājs piemērījis Indianas "Pacers", "Thunder" un "Clippers" kreklus. Šajā laika sprīdī viņš vidēji spēlē izcēlies ar 20 punktiem, 6,4 atlēkušajām bumbām, 3,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,7 pārtvertām bumbām.

Maksimālo līgumu pirms jaunās NBA sezonas nopelnījis arī čempionvienības Losandželosas "Lakers" spīdeklis Entonijs Deiviss, kā arī Sakramento "Kings"  pārstāvis De'Ārons Fokss. Vēl maksimālos līgumus noslēguši arī Bems Adebajo (Miami "Heat"), Brendons Ingrems (Ņūorleānas "Pelicans"), Džeisons Teitums (Bostonas "Celtics") un Donovans Mičels (Jūtas "Jazz").

2020./2021.gada NBA sezona sāksies 22.decembrī, bet pirmās pārbaudes spēles paredzētas 11.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu