Jau šajā nedēļas nogalē Latvijā atvērsies vairākas slēpošanas trases (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Slēpošanas trasēs Latvijā šajā nedēļā notiek aktīva mākslīgā sniega pūšana un gatavošanās viesu uzņemšanai. Daudzi iedzīvotāji jau šajā nedēļas nogalē plāno doties slēpot, vēstī TV3 raidījums "900 sekundes".

Lai izvairītos no drūzmēšanās un tiktu ievēroti ierobežojumi, lielāko kalnu apsaimniekotāji ir izveidojuši iespēju iepriekš rezervēt slēpošanas laiku.

Atšķirībā no pārējās Latvijas, slēpošanas trasēs sniegs snieg jau vairākas dienas. Slēpot gan vēl nav iespējams, taču jau pavisam drīz, nedēļas nogalē, slēpošanas trases jau gaida pirmos apmeklētājus.

"Mēs gribam nedēļas nogalē "atvērties" un drusku paanalizēt to situāciju, jo pilnīgi nekas nav skaidrs, kā būs,"

Baldones apkārtnē esošā "Riekstukalna" vadītājs Ervīns Kišuro norāda, ka nākamās nedēļas nogales pieredze noteiks viņu tālāko rīcību. Pēc cilvēku zvaniem spriežot interese ir liela, taču nav zināms, kā būs realitātē.

"Interesējas ļoti, cik atbrauks – grūti pateikt, bet parasti tie, kuri interesējas, tie arī atbrauc. Cerēsim uz to labāko," saka Kišuro.

Pagaidām no kopumā 13 nogāzēm, mākslīgais sniegs tiek pūsts uz trīs trasēm. Ņemot vērā cilvēku pieplūdumu un laikapstākļus, vislabāk būtu sniegu pūst uz visām trasēm, jo tad slēpotājiem būtu vieglāk ievērot drošības distanci.

"Ir bijušas situācijas, kad it sevišķi sezonas sākumā, kad vēl maz trašu vaļā, ka rindas bijušas garas. Protams, mēs nekādā veidā negribam piedzīvot šajā situācijā," bilst Kišuro.

Arī Engures novada "Milzakalna" trasē nakts un dienas laikā ir mīnus grādi, tāpēc pašlaik notiek mākslīgā sniega gatavošana divās trasēs.

"Temperatūra visu laiku ir no -2 līdz -6 grādiem. Takā diezgan labi varam pūst sniegu un plānojam rīt, parīt nopūst vēl divas trases," saka kompleksa "Milzkalns" vadītājs Viesturs Ošnieks.

Slēpošanas trašu asociācijā ir izstrādātas vadlīnijas, kas paredz dažādus drošības ierobežojumus gan slēpju nomās, gan uz slēpošanas trasēm. Viens no tiem būs iespēja jau iepriekš rezervēt slēpošanas laiku.

"Cilvēks, ieejot mūsu mājaslapā vai jebkura cita kalna mājaslapā, varēs rezervēt sev slēpošanas laiku," norāda Ošnieks.

Paredzēts, ka katra diena būs sadalīta divu stundu periodos. Attiecīgi pacēlāja biļeti varēs iegādāties uz pieejamo divu stundu laiku.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu