Māsu Balanas Ziemassvētku labdarības meistarklasēm izvēlēti dalībnieki no visas Latvijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Oktobra beigās tika izsludināta pieteikšanās uz "Māsu Balanas un Roche Ziemassvētku labdarības meistarklasēm" jaunajiem vijolniekiem un čellistiem, kuras pasniegs starptautisku atzinību ieguvusi mūziķu trijotne – vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas. 

Kopumā pieteicās 97 dalībnieki (40 čellisti un 57 vijolnieki) no 31 Latvijas mūzikas skolas. Izvērtējot dalībnieku iesūtītos video ierakstus, konkursa kārtībā meistarklasēm izvēlēti desmit vijolnieki un desmit čellisti. Katram dalībniekam būs nodrošināta individuālā nodarbība un iespēja piedalīties virtuālajā meistarklašu noslēguma koncertā 21. decembrī.

"Bija ārkārtīgi grūti izvēlēties tikai 20 dalībniekus, kuri varēs piedalīties meistarklasēs. Konkurence bija tiešām liela, esam patīkami pārsteigtas un iepriecinātas, cik daudz lielisku talantu nāk no tik daudzām Latvijas pilsētām!" stāsta Kristīne Balanas un Margarita Balanas.

Izvēlētie dalībnieki pārstāv Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolu, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu, Juglas Mūzikas skolu, Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolu, Iecavas Mūzikas un mākslas skolu, Talsu mūzikas skolu, Jelgavas Mūzikas vidusskolu, Ķekavas Mūzikas skolu, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolu, Jūrmalas Mūzikas vidusskolu un Salacgrīvas novada mūzikas skolu.

"Balanas Classical" izsaka lielu pateicību par pieteikšanos visiem jaunajiem mūziķiem, viņu skolotājiem un mūzikas skolām, kā arī "Roche Latvija" par atbalstu. Ievērojot visus valstī izsludinātos epidemioloģiskās drošības pasākumus, meistarklases norisināsies ar individuālām nodarbībām trīs dienu garumā no 19. līdz 21. decembrim "Roche Latvija" vēsturiskajā ēkā Miera ielā 25, Rīgā.

Meistarklasēm tiešsaistē varēs sekot "Balanas Classical" mājaslapā www.balanasclassical.com. Pateicoties "Roche Latvija" atbalstam un "Balanas Classical" labdarībai, dalība meistarklasēs dalībniekiem ir bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu