Latvijas kamaniņu braucēji dominē Nāciju kausā Oberhofā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Dārznieks
Artūrs Dārznieks Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Oberhofas trasē Vācijā izcīnīja uzvaru Nāciju kausa sacensībās, otro vietu ieņemot Gintam Bērziņam, trešo - Rikam Kristenam Rozītim, kamēr sieviešu sacensībās Ulla Zirne ierindojās otrajā vietā.

Nāciju kausā vīriešu konkurencē uzvaru svinēja Dārznieks, kurš par 0,052 sekundēm apsteidza savu tautieti Bērziņu un par 0,145 sekundēm Rozīti.

Ceturtajā vietā ar 0,042 sekunžu atpalicību no Rozīša finišēja Krievijas sportists Aleksandrs Gorbacevičs.

Uz starta izgāja 22 sportisti.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Dārznieks bija 11.vietā, Rozītim 16.pozīcija, kamēr Bērziņš tajā nepiedalījās. Otrajā posmā viņiem attiecīgi 25., 16. un 26.pozīcija, kamēr bronzas medaļu izcīnīja Kristers Aparjods.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa posmam, Latviju pārstāvēja Ulla Zirne un Sigita Bērziņa, arī viņām spējot sasniegt Pasaules kausa pamatsacensības.

Zirne, kura startēja ar pirmo numuru, vēlāk sevi apsteigt ļāva vien ar otro numuru startējušajai austrietei Hannai Prokai, piekāpdamās austrietei par 0,173 sekundēm.

Bērziņa trasē devās kā trīspadsmitā un ieņēma sesto vietu, atpalikdama no Prokas par 0,350 sekundēm.

Trešajā vietā finišēja šveiciete Natālija Māga, kura uzvarētājai zaudēja 0,230 sekundes.

Arī sievietēm startēja 22 sportistes, bet pamatsacensībās tāpat kā vīriešiem iekļuva 18 ātrākās braucējas.

Sezonas pirmajā posmā Bērziņa ierindojās 23.vietā, otrajā - 16.vietā, bet Zirne pirmajā posmā bija 15.vietā, otrajā - 14.vietā.

Piektdien notiks arī Nāciju kausa sacensības divniekiem, bet sestdien un svētdien Oberhofā gaidāms Pasaules kausa otrais etaps.

ASV un Kanādas valstsvienības nepiedalīsies Pasaules kausa posmos līdz pat 2021.gada janvārim Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs Eiropā, taču pēdējās sacensības paredzētas Ķīnā.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas trasē Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur mači notiks Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī otro reizi sezonā paredzēti posmi Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, taču norises vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpiskajā trasē sacensības tika atceltas. Sezonas kalendārā gan var būt gaidāmas izmaiņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu