FOTO "Tā zaraza reāli eksistē..." Covid-19 skeptiķis kategoriski maina savus uzskatus pēc inficēšanās un ārstēšanās LIC (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds Covid-19 noliedzējs no Jelgavas mainījis savus uzskatus par vīrusu mirklī, kad pats ar to inficējies un nonācis slimnīcā. Tagad Raitim Rūtenbergam priekšā ilgs atlabšanas process, taču viņš ar savu pieredzi dalījies sociālajā tīklā "Facebook" cerībā, ka tā liks aizdomāties arī citiem koronavīrusa pretiniekiem.

Pie pārliecības, ka vīruss ir īsts un ļoti nopietns, Rūtenbergs nonācis pēc tam, kad desmit dienas gulējis ar 39,9 grādu temperatūru, līdz sapratis, ka jāsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība. Viņš nonācis slimnīcā jau tad, kad, pēc paša rakstītā, bez skābekļa maskas pats mierīgi vairs nav spējis paelpot, neklepojot asinis.  

Slimnīcā 40 gadus vecais vīrietis saņēmis "tonnu ķīmijas", sistēmas un tik daudzu adatu dūrienus, ka rokās vairs nebija kur durt un mediķiem nācies adatas durt kāju vēnās.  

"Rezumē - abpusēja, nopietna pneimonija, tāda sulīga, abas plaušas pilnas... pie kam nepīpēju! Laikam vajadzēja," ironizē jelgavnieks.

Rūtenbergs uzsver - pretēji "botox blogeres marinas" paustajam, ārsti dara visu, kas viņu spēkos, lai glābtu saslimušos, "jo nevienam šī jaunā kovid-zaraza nav paziņojusi, kā tad labāk viņu lai nobendē! Pārslodze mediķiem tur liela, ved iekšā no visas Latvijas tonnām kovidniekus... īpaši vecāka gada gājuma - tiem grūtāk un ilgāk iet tā izķepurošanās," ar novērojumiem dalās vīrietis. 

"Man laikam paveicās, ka tiku Infektoloģijas centrā. Kā teica ātrās palīdzības personāls, pa dienu visas - Infektoloģija, Stradiņi, Saurieši - bija pārpildīti un pretī nevienu neņēma.... "Gaidām, kur liks vest tevi..." un paveicās!" stāsta jelgavnieks.

"Tā zaraza reāli eksistē... un visvairāk kā reiz dabū "neticībnieki", jo... "ai, parasta gripa...", "gan jau", "vai ta' nav slimots" utt... ielaiž visu, un tad rezultātā top šādi jautri postiņi," secina agrākais Covid-19 noliedzējs.

Nu jau vīrietis atgriezies mājās, bet pats spriež, ka atlabšanas process būs ilgs un varētu paiet pat pusgads, lai pilnībā atkoptos. "Tas, ko raksta par bezspēku, ir pilnīga taisnība. Tieši tik banāli, ka aizej uz virtuvi, litriņā ielej ūdeni, atnes pitoniem un, atnākot atpakaļ, ir tāda aizdusa, it kā būtu skrējis krosu 20 km uz pasaules rekordu... un to litriņu knapi vari noturēt!"

Vīrietis arī sūdzas par atmiņas zudumiem un bremzētu domāšanu, ko novērojuši arī pāris citi viņam pazīstami cilvēki, kas izslimojuši ar Covid-19.

Savā ierakstā Rūtenbergs pauda pārsteigumu par Infektoloģijas centra superlaipno un iejūtīgo ārstu, medmāsiņu, pat sanitāru attieksmi.

"Neliels mierinājums, ko neviens nav nekur pieminējis, ka kovidniekiem valsts apmaksā visu slimnīcu un izrakstot arī atsevišķi ārsti ir bezmaksas..." piebilda jelgavnieks. 

Komentāros vairāki Rūtenberga domubiedri atzinuši, ka šis pieredzes stāsts arī viņiem liek aizdomāties un saprast, ka kļūdījušies, tomēr daži turpina turēties pie ticības, ka, iespējams, jelgavniekam "pierakstīta" diagnoze, kaut arī patiesībā varbūt slimojis ar gripu vai plaušu karsoni.

Jelgavnieks uz to paudis cerību, ka skeptiķiem nenāksies atšķirību izjust uz savas ādas, un novēlējis nākt pie prāta bez šādas pieredzes. Savas pieredzes aprakstu jelgavnieks arī papildinājis ar apjomīgu attēlu klāstu, kas sniedz ieskatu par Covid-19 palātā pieredzēto. 

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu