#APTURIMELUS LIC reanimatoloģe-anestezioloģe: Ir aizvien vairāk pacientu, kuriem slimība noris smagā formā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Akcijas #ApturiMelus ietvaros Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca turpina atspēkot mītus un nepatiesus apgalvojumus, kas tiek pausti saistībā ar Covid-19 pacientu ārstēšanu un mediķu darbu.

Šajā epizodē tiek atspēkots mīts, ka statistikas dati par Covid-19 saslimušajiem un mirušajiem ir nepatiesi. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītāja reanimatoloģe-anestezioloģe Toksikoloģijas un sepses klīnikā Inga Krupnova norāda, ka "mēs, mediķi, novērojam, ka pacientu skaits tikai turpina pieaugt".

"Diemžēl Covid-19 vīrusinfekcijas otrajā uzliesmojumā novērojam, ka ārstēšanās slimnīcā nepieciešama daudz vairāk cilvēkiem, nekā tas bija pavasarī," uzsver Krupnova. "Ir aizvien vairāk pacientu, kuriem slimība noris vidēji smagā vai smagā formā."

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka ceturtdien, 10. decembrī, medicīnas nozarē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Tādējādi Veselības ministrija varēs likt otrā un trešā līmeņa slimnīcām pēc iespējas operatīvāk pārņemt pacientus no universitāšu un reģionālajām slimnīcām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu