Rastorgujevs PK trešajā posmā pirmajā šautuvē pieļauj trīs kļūdas un ierindojas 36.vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa (PK) trešajā posmā desmit kilometru sprinta distancē Austrijā pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas, kā rezultātā viņš ierindojās 36.vietā, kamēr pirmo uzvaru izcīnīja norvēģis Johannes Dale.

Par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Johannes Dale, kuram šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos. Viņš abās šautuvēs bija nekļūdīgs un desmit kilometrus mēroja 23 minūtēs un 32,5 sekundēs. Viņš par 17,1 sekundi apsteidza francūzi Kantēnu Fijonu Maijē, bet 29 sekundes zaudēja vēl viens Francijas pārstāvis Fabiēnu Klods.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, aiz viņa Sebastians Samuelsons no Zviedrijas, bet sestajā pozīcijā finišēja Emiljēns Žaklēns no Francijas.

Rastorgujevs ierindojās 36.vietā. Latvijas vadošais biatlonists jau pirmajā šaušanā guļus pieļāva trīs kļūdas, kā rezultātā viņš veica trīs soda apļus un līderim tobrīd zaudēja jau teju minūti un 27 sekundes. Otrajā šautuvē Rastorgujevs ieradās 74.pozīcijā, kļūdas nepieļāva un pameta to jau 47.vietā, līderim zaudēdams nedaudz vairāk par pusotru minūti.

Līdz devītajam kilometram Rastorgujevs spēja pakāpties uz 37.vietu, bet finišu sasniedza, atrazdamies pozīciju augstāk. Distancē Rastorgujevam bija 15.ātrākais solis.

Tikmēr šosezon pirmās sacensības aizvadījušais Edgars Mise nevienā no šautuvēm kļūdas nepieļāva un finišēja sev rekordaugstajā 72.pozīcijā. Viņš norvēģim zaudēja divas minūtes un 46,4 sekundes.

Tikmēr Roberts Slotiņš pirmajā ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz, bet otrajā neaizvēra vēl divus mērķus un ar trīs minūšu un 50 sekunžu deficītu ierindojās 95.vietā starp 107 biatlonistiem, kuri izgāja uz starta.

Slotiņam distancē bija 71.ātrākais solis, bet Mise šajā rādītāja sasniedza 100.vietu.

Zīmīgi, ka šajā posmā nestartēja viens no Vācijas izlases līderiem Arnds Peifers.

Sestdien norisināsies 4x6 kilometru stafetes sacensības sievietēm un 12,5 kilometru iedzīšana vīriešiem, bet svētdien - desmit kilometru iedzīšana sievietēm un 4x7,5 kilometru stafetes sacensības vīriešiem.

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) trešā posma Hohfilcenē sprinta sacensībās ar vienu kļūdu šautuvē stāvus ierindojās 20.vietā, Sanita Buliņa ieņēma 64.vietu, bet savu pirmo uzvaru PK sacensībās izcīnīja Baltkrievijas sportiste Dinara Alimbekova

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja Čehijas trasē Nove Mesto, kur ierindojās 22.vietā. Pasaules kausa šīs sezonas pirmajā posmā turpat Kontiolahti viņš desmit kilometru sprintā ar divām kļūdām guļus šautuvē ierindojās 23.pozīcijā, bet otrajā posmā ar tikpat "pūdeļiem" ierindojās 42.vietā.

2018.gadā alūksnietis Kontiolahti sprintā izcīnīja sudrabu, kas viņam šajā disciplīnā aizvien ir tikai viens no diviem goda pjedestāliem karjerā, otru sasniedzot distancē ar kopēju startu.

Slotiņš visus savus labākos rezultātus Pasaules kausā sasniedzis sprintā, 2015./2016.gada sezonā Krievijas posmā Hantimansijskā ierindodamies 71.vietā. Pirmajā posmā viņš sprintā nepiedalījās, bet otrajā ar divām kļūdām ugunslīnijā viņš ieņēma 79.vietu.

Tikmēr Misem tās šosezon bija pirmās sacensības PK. Viņš pēdējo divu sezonu laikā trīsreiz startējis PK posmos sprintā, ieņemot vietas no 83. līdz 96.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalījās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalījās.

Kā pirmie Kontiolahti ieradās Roberts Slotiņš, Annija Keita Sabule un Andrejs Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pirmajā PK posmā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pildīja Intars Berkulis.

Hohfilcenē decembrī notiks divi Pasaules kausa posmi. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu