13 produkti, kuriem nav jāatrodas ledusskapī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daudziem ledusskapī blakus gaļai un pienam atrodama maize un konservi, kafija un šokolāde, medus un olīveļļa. Ja papildu dzesēšana nekaitē dažiem produktiem, tad ir tādi, kas pēc šādas uzglabāšanas ātri sabojājas, zaudē garšu un tekstūru, vēsta portāls "Wday".

Kartupeļi

Kartupeļi mīl tumšu, vēsu telpu, bet ne aukstu. Ledusskapī stāvošā kartupelī esošā ciete sāks sadalīties, un to ēst būs nepatīkami - tekstūra kļūs pārāk rupja. Turklāt garšu ietekmēs cukurs, kas pēc sadalīšanās pārvēršas par cieti.

Sīpoli

Ledusskapja plauktā tas sabojāsies ātrāk nekā uz galda vai palodzes. Sīpols sāks pelēt un pūt no iekšpuses, bet ārēji to pat nepamanīsiet. Tas var arī nodot savu garšu un smaržu citiem produktiem. Tomēr, ja sīpolu jau esat nomizojis un pat sasmalcinājis, tad varat to ievietot ledusskapī.

Ķiploki

Uzglabājot ledusskapī, tie zaudē visu garšas asumu. Lai to saglabātu, ķiploku galvas uzglabā vēsā, vēdināmā un sausā traukā vai, vēl labāk, papīra maisiņā. Starp citu, ja ķiploka galva jau ir sadalīta daiviņās, tās jāizlieto 10 dienu laikā, pretējā gadījumā tās sapūs.

Maize

To var atrast katras trešās mājsaimniecības ledusskapī. Pastāv uzskats, ka maize ilgāk saglabājas, ja atrodas ledusskapī, tomēr tas ir mīts. Aukstums izžāvē maizi, un tai vairs nebūs garšas, pat ja pēc karsēšanas tā kļūst mīksta. Ieteikums: sasaldējiet maizi, tad tā saglabās visas uzturvērtības un garšas kvalitāte nemainīsies.

Rieksti

No vienas puses, to turēšana ledusskapī patiešām pagarinās to termiņu. Tajā pašā laikā tie zaudēs garšu, un absorbēs plauktā stāvošā kaimiņa smaržas. Tāpēc vislabāk riekstus uzglabāt hermētiskā traukā istabas temperatūrā.

Tomāti

Vai vēlaties, lai tomāti zaudētu stingrību un to mīkstums sāktu atgādināt putru? Tad ielieciet tos ledusskapī. Ja vēlaties tos saglabāt svaigus, uzglabājiet tos istabas temperatūrā. Negatavus tomātus var izlikt uz palodzes, nogatavojušos tomātus novietot tumšā, sausā, vēsā vietā.

Asā mērce

Sakarā ar lielu etiķa daudzumu, kas absorbē baktērijas, to nav nepieciešams dzesēt pat tad, ja tā ir atvērta, citādi aukstums daļēji absorbēs aso piparu garšu. 

Riekstu šokolādes sviests

Ledusskapī tas pārvērtīsies par akmeni, tāpēc nekādā gadījumā nevajadzētu to tur ievietot, ja tad nevēlaties gaidīt divas stundas, kad beidzot varēsiet sasmērēt maizītes. Atvērtu bundžu apmēram mēnesi droši var uzglabāt plauktā.

Āboli un bumbieri

Ledusskapis iznīcinās to raksturīgo kraukšķīgo tekstūru. Veikalā tie netiek uzglabāti aukstuma vitrīnās, kas nozīmē, ka tiem patiesībā nav nepieciešams aukstums. 

Tropiskie augļi

Šādi augļi ļoti slikti panes zemu temperatūru, sāk bojāties un pūt. Ja nav citu variantu, tad ielieciet vēl negatavus augļus ledusskapī. Tomēr šos augļus vislabāk turēt istabas temperatūrā un ēst pēc iespējas ātrāk pēc iegādes. Atcerieties, ka runa ir par ilgtermiņa uzglabāšanu. No tā, ka jūs ievietojat augļus ledusskapī uz 2-3 stundām, tiem nekas nenotiks.

Banāni

Ledusskapī banāni ātri pārklājas ar tumšiem plankumiem, kļūst bezgaršīgi. Optimālā temperatūra to uzglabāšanai ir +12 grādi. Lai saglabātu tos ilgāk, banāna vienu galu aptiniet ar foliju vai pārtikas plēvi. Tad plankumi uz banāniem tik drīz neparādīsies.

Melone

No ledusskapja karstā augusta dienā tā garšo fantastiski, taču melonei vajadzētu sagaidīt griešanas brīdi istabas temperatūrā. Pretējā gadījumā tā zaudēs visas derīgās īpašības, turklāt aukstums padarīs to pārāk mīkstu. Vienīgais izņēmums, kad augļus var ievietot augļu nodalījumā, ir tad, kad tie ir pārāk nogatavojušies. Šajā gadījumā tie jāiesaiņo audumā vai papīrā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu