FOTO ⟩ Ielu mākslinieks Benksijs nācis klajā ar jaunu mākslas darbu pandēmijas tematikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaulslavenais ielu mākslinieks Benksijs ir apstiprinājis, ka viņš stāv aiz jaunā mākslas darba, kas redzams uz vienas no Bristoles ielām Lielbritānijā, vēstī raidsabiedrība CNN.

Mākslas darbā attēlota sirmgalve, kas agresīvi šķauda, izspļaujot savas protēzes. Grafiti nosaukums - "Aachoo!!". Benksijs ceturtdien, 10. decembrī, savā oficiālajā "Instagram" kontā paziņoja, ka viņš ir grafiti autors.

Ar trafaretu radītais mākslas darbs atrodas vienā no Lielbritānijas stāvākajām, apdzīvotajām ielām. Tā sasniedz gandrīz 22 grādu slīpumu.

Daudzi no senākajiem Benksija gleznojumiem atrodas tieši Bristolē, liekot daudziem domāt, ka anonīmais mākslinieks nāk no Lielbritānijas dienvidrietumiem.

Šis ir pēdējais darbs, ko Benksijs atklājis plašākai sabiedrībai pandēmijas laikā.

Aprīlī viņš "Instagram" ievietoja vairākus attēlus, kurā redzamas ilustrētas žurkas, kas izkaisītas pa viņa vannas istabu. Par mākslas darbu Benksijs izteicās: "Mana sieva ienīst, kad es strādāju mājās."

Nākamajā mēnesī viņš godināja veselības aprūpes darbiniekus ar attēlu ar nosaukumu "Spēles mainītājs", kurā attēlots bērns, kurš rotaļājas ar medmāsas lelli, kas nēsā sejas masku un supervaroņa apmetni.

Šī gada jūlijā mākslinieks ievietoja videoklipu "Instagram", kurā redzams, kā viņš uz Londonas metro vilciena vestibila ar krāsu bundžu izsmidzina žurku attēlus, mudinot cilvēkus valkāt sejas maskas.

Vēlāk metro vilciena atbildīgās amatpersonas tos likvidēja, jo mākslas darbs pārkāpjot viņu "stingro pret grafiti vērsto politiku".

Benksija "Aachoo!!" fotogrāfijas vietnē "Instagram" jau ir iepatikušās vairāk nekā diviem miljoniem lietotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu