Noskaidroti trīs finālisti cīņā par FIFA gada labākā futbolista balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: AFP/SCANPIX

Uz Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labākā futbolista balvu kandidē argentīnietis Lionels Mesi, portugālis Krištianu Ronaldu un Polijas izlases līderis Roberts Levandovskis, piektdien atklāja FIFA.

Futbola jumtorganizācija vēsta, ka uzvarētājs šajā nominācijā būs zināms nākamajā ceturtdienā, to paziņojot tiešsaistes ceremonijā.

Par favorītu starp šiem trim tiek uzskatīts Minhenes "Bayern" uzbrucējs Levandovskis, kurš aizvadītajā sezonā visos turnīros savas komandas labā guva 55 vārtus. 

Ar viņa līdzdalību "Bayern" uzvarēja UEFA Čempionu līgā, Vācijas bundeslīgā, kā arī Vācijas kausa izcīņā.

32 gadus vecais Levandovskis iepriekš karjerā atzīts par Vācijas gada futbolistu un UEFA gada labāko futbolistu. 

Pagājušajā gadā pie FIFA balvas tika Mesi, gadu iepriekš to ieguva horvāts Luka Modričs, savukārt Ronaldu pie tās tika 2016. un 2017.gadā.

Ronaldu ir vienīgais futbolists, kurš šo apbalvojumu saņēmis divas reizes.

Uz labākā vārtu vīra balvu kandidē brazīlietis Alisons Bekers ("Liverpool"), vācietis Manuels Noiers ("Bayern") un slovēnis Jans Oblaks (Madrides "Altetico").

Savukārt starp treneriem iekļauti Marselo Bjelsa (Līdsas "United"), Hansi Fliks ("Bayern") un Jirgens Klops ("Liverpool").

Dāmu konkurencē uz labākās spēlētājas balvu kandidē Anglijas izlases spēlētāja Lūsija Bronza (Lionas "Olympique"), dāniete Pernille Hardera ("Wolfsburg"/Londonas "Chelsea") un Francijas pārstāve Vendija Renāra (Lionas "Olympique").

Jau ziņots, ka šogad netiks noteikti labākie futbolisti "France Football" versijā, līdz ar to paliks nepasniegta prestižā "Ballon d'Or" balva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu