Foto un video Bez sejas maskām un neatļautā skaitā Rīgā pulcējas Covid-19 ierobežojumu noliedzēji. Vairāki aizturēti (102)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Krastmalā protestē pret Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem
Foto: Krastmalā protestē pret Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus, novēroja aģentūra LETA.

Cilvēkiem turpinot ierasties, sapulce pulcējusi jau ap 400 līdz 500 cilvēku, daļa ir ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelieto. Klātesošie likumsargi kopš pasākuma sākuma plkst.12 notiekošajā neiejaucas, bet ir izveidojuši sava veida ķēdi starp sanākušajiem un ceļa braucamo daļu, novēroja aģentūra LETA. 

 Piketā 11.novembra krastmalā Valsts policija aizturējusi vairākas personas, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Kā novēroja aģentūra LETA, kādas personas aizturēšanas laikā garāmgājējs aicināja citus viņam pievienoties un bloķēt policijas automašīnu, tomēr atsaucību neguva.

Valsts policijā paziņojumā iedzīvotājiem norāda, ka likumsargi aizvien atrodas un strādā abu sestdien pieteikto sapulču norises vietās. "Jāsaprot, ka policijas primārais mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību, kas nozīmē arī nepieļaut situācijas eskalāciju," uzsvēra likumsargi.

Joprojām tiek fiksēti pārkāpumi, tie nostiprināti ar pierādījumiem un tiek sākti administratīvie procesi gan par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpumiem, gan sīko huligānismu, nepakļaušanos policijas prasībām un citiem pārkāpumiem.

Vienā gadījumā par uzbrukumu policijas darbiniekam, kurš šajā negadījumā guva miesas bojājumus, tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

"Policija vērtē un reaģē uz notiekošo, apmeklētāji tiek aicināti nedrūzmēties, tādējādi neapdraudot savu un līdzcilvēku veselību un drošību. Vēršam uzmanību, ka sods identificētajām personām būs neizbēgams," uzsvēra likumsargi.

Arī Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks Latvijas Radio sacīja, ka policija sauks pie administratīvās atbildības ierobežojumu pārkāpējus. Policija neizklīdināja sapulci, lai neeskalētu situāciju, viņš skaidroja.

Kā aģentūrai LETA skaidroja, ka 11.novembra krastmalā notiekošajā sapulcē policija, izmantojot tehniskus līdzekļus, fiksē un identificē personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Valsts policijā aģentūrai LETA skaidroja, ka 11.novembra krastmalā notiekošajā sapulcē policija, izmantojot tehniskus līdzekļus, fiksē un identificē personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Policijā uzsvēra, ka tā patlaban strādā notikuma vietā pēc iepriekš izstrādāta plāna un klātienē pa skaļruņiem sanākušie tiek apziņoti par pulcēšanās ierobežojumiem. Tāpat tiek sāktas arī administratīvās lietvedības par dažādiem pārkāpumiem.

Likumsargi atzīmēja, ka personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus, tiks sauktas pie administratīvās atbildības un lēmums par šo pārkāpumu personai tiks nosūtīts elektroniski. Policija vērsa uzmanību, ka sods fiziskām personām par pārkāpumiem ir līdz 2000 eiro, bet fiziskām līdz 5000 eiro.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Garām notikuma vietai vienā mirklī pabrauca Valsts policijas mašīna, atskaņojot aicinājumu nepulcēties, jo tas ir likumpārkāpums. Tomēr aicinājumu sadzirdēt nebija viegli, jo garām braucošās automašīnas nepārtraukti signalizē ar auto taurēm.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sapulce pulcējusi ap 300 cilvēku, daļa ir ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelieto. Klātesošie likumsargi pagaidām vēl neiejaucas notiekošajā, novēroja aģentūra LETA.

Pasākuma norises apkārtnē redzamas vairākas Rīgas Pašvaldības policijas un Valsts policijas ekipāžas. Likumsargi ieradušies arī zirgu mugurā. Tāpat dežūrē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienesta darbinieki.

Sanākušie ir dažāda vecuma cilvēki, rokās dažiem ir Latvijas karogi.

Garām norises vietai nepārtraukti brauc automašīnas un neatlaidīgi signalizē ar automašīnu taurēm.

Pasākumu pieteica kluba prezidents Arvīds Ulme, kamēr pats klubs iepriekš vēstīja, ka nolēmis norobežoties no Ulmes vārdā vienpersoniski izplatītā aicinājuma piedalīties šajā sapulcē, uzsverot, ka jebkādi aicinājumi neievērot valstī noteiktos pandēmijas ierobežojumus nav atbalstāmi.

Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts.

Aculiecinieki stāsta, ka pie krastmalas ir diezgan daudz policijas un cilvēku varētu būt vairāk, nekā sākumā domāja.

11.novembra krastmalā plkst.12 sāksies sapulce, kuru pieteicis Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme. 

Foto: TVNET

Sapulces mērķis norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", pasākumā pieteikta 25 cilvēku dalība.

Tomēr organizētāju pārstāvis Aigars Ālītis informēja, ka pasākuma laikā darbosies brīvais mikrofons. Īsas uzrunas teikšot 50 cilvēki, kas ir vairāk nekā atļauts, tostarp, Antra Dimantra Bērica, Arnolds Babris, Ivars Redisons, Aldis Gobzems, Viesturs Rudzītis, Sandris Točs, Ilze Jurča, Linda Liepiņa, Valdis Šteins, Mārcis Jencītis, Horens, Andris Bērziņš, Florens Jansons, un citi.

Sapulces rīkotāji arī informējuši, ka uz pasākumu uzaicināts Valsts prezidents Egils Levits un premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Savukārt Vides aizsardzības klubs ir izplatījis informāciju, kurā paziņo, ka norobežojas no Ulmes aicinājuma sapulcēties un neievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, bet aicina cilvēkus doties dabā.

Otrs pasākums notiks no plkst.15 līdz 17 Brīvības laukumā. To rīko biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā. Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Sākotnēji pēc sapulces beigām, no plkst.17 līdz 18, šī pati biedrība bija pieteikusi arī gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Saeimai, bet pēc sarunām ar Rīgas pašvaldības amatpersonām, gājiena rīkošanu atcēla.

Kā sociālajos tīklos norādījis viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs, protesta akcijā plānots pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu. Tiks pieprasīts atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un kompensācija 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu