Brāļi Šici pieļauj nelielu kļūdu un PK trešajā posmā ierindojas sestajā pozīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici sestdien Pasaules kausa (PK) trešajā posmā Vācijā otrajā braucienā pieļāva nelielu kļūdu, kā rezultātā neizdevās pakāpties augstāk par sesto pozīciju.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja pasaules čempioni no Vācijas Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri bija nepārspēti abos braucienos. Viņi par 0,155 sekundēm apsteidza austriešus Tomas Štoiju/Lorencu Kolleru, bet vēl viens Austrijas duets Janniks Millers/Armīns Fraušers līderiem zaudēja 0,196 sekundes 

Brāļiem Šiciem otrajā braucienā padevās labs starts, bet trases lejasdaļā gadījās neliela kļūda, kā rezultātā medaļas gāja secen. Duets braucienā ierindojās devītajā vietā, bet summā sestā pozīcija, līderiem zaudējot 0,396 sekundes.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūms otrajā braucienā demonstrēja labāku sniegumu, tomēr nobraucienā neizdevās attīstīt gana lielu ātrumu, kā rezultātā devītā vieta un 0,755 sekunžu deficīts no līdera. Arī otrajā braucienā viņi ierindojās desmitajā pozīcijā.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ierindojās 19.vietā. Summā Latvijas sportistiem 19.pozīcija.

Otrajā braucienā Krievijas duets Vsevolods Kaškins/Konstantīns Koršunovs trases lejasdaļā vienā no virāžām uzbrauca pārāk augstu un jau nākamajā abu kamanas kārtīgi palēcās virs trases, taču sportisti spēja noturēties kamanās un pabeigt braucienu.

Tāpat problēmas bija arī titulētajam Vācijas duetam Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam, kuri pirmajā braucienā ierindojās 21.pozīcijā, bet otrajā pieļāva kļūdas trases lejasdaļā un divu braucienu summā samierinājās ar 18.pozīciju.

Pirmajā braucienā no Latvijas ekipāžām labāko rezultātu sasniedza brāļi Šici, kuri ierindojās trešajā vietā, līderiem Egertam/Benekenam zaudējot 0,117 sekundes. Gudramovičs/Kalniņš ierindojās piektajā vietā un iepalika 0,165 sekundes, kamēr Bots/Plūme pieļāva dažas kļūdas trasē un ar 0,382 sekunžu atpalicību noslēdza vadošo desmitnieku.

Pamatsacensībās vieta bija nodrošināta brāļiem Jurim un Andrim Šiciem, kā arī Pētera Kalniņa un Oskara Gudramoviča ekipāžai, bet Mārtiņš Bots/Roberts Plūme posmam kvalificējās ar trešo vietu Nāciju kausā.

Sezonas pirmajā posmā labāko rezultātu sasniedza jaunā ekipāža Bots/Plūme, kas izcīnīja astoto vietu, Gudramovičs/Kalniņš bija 12., bet Šici bija vēl divas pozīcijas zemāk. Vēlāk Sprinta kausā Šici izcīnīja sudrabu un nākamajā nedēļas nogalē pamatsacensībās viņi bija jau ceturtie.

Vēl sestdien uz starta dosies arī vīru vieninieki, kur Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, kā arī Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis. Aparjodam bija jau nodrošināta vieta pamatsacensībās, bet pārējā trijotne piektdien aizņēma visu goda pjedestālu Nāciju kausā.

Svētdien notiks sacensības sievietēm un komandu stafete.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās - Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu