Rastorgujevs labi iesāk Pasaules kausa iedzīšanas sacensības, taču ierindojas 30.pozīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: NordicFocus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Pasaules kausa trešā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās ierindojās 30.vietā, kamēr par uzvarētāju kronēja francūzi Kentēnu Fijonu Majē.

Iedzīšanas disciplīnā sestdien uzvarēja francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš bija nekļūdīgs visās ugunslīnijās un savu tautieti Emiljēns Žaklēnu apsteidza par 25,5 sekundēm. Bronzu ieguva piektdien sprinta disciplīnā uzvarējušais norvēģis Juhanness Dāle, kuram šis bija karjeras otrais goda pjedestāls Pasaules kausā.

Aiz labāko trijnieka ierindojās kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, viņam sekoja francūzis Fabjēns Klods un vēl viens Norvēģijas pārstāvis Sturla Holms Legreids.

Rastorgujevs piektdien sprintā bija 36.vietā un iedzīšanu viņš sāka vienu minūti un 49 sekundes pēc norvēģa Dāles. Latvijas sportists pirmajās divās šautuvēs guļus kļūdas nepieļāva un pirms trešās ugunslīnijas jau bija pakāpies uz 19.vietu, līderim zaudējot nedaudz vairāk par minūti un 46 sekundēm.

Pirmajā šautuvē stāvus, kas pēc kārtas bija trešā, Rastorgujevs neaizvēra vienu mērķi un trasē atgriezās 19.pozīcijā. Pēdējā ugunslīnijā Latvijas sportists pieļāva vēl divas kļūdas un 1,3 kilometrus pirms finiša atradās 29.pozīcijā. Līdz finiša līnijai viens no konkurentiem sportistu apsteidza, viņam iedzīšanā spējot pakāpties sešas vietas augstāk.

Finiša līniju sestdien sasniedza 58 no 60 sportistiem.

Edgars Mise un Roberts Slotiņš piektdien ieņēma attiecīgi 72. un 95.vietu starp 107 startējušajiem biatlonistiem, tādējādi iedzīšanai nekvalificējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā iedzīšanas disciplīnā līderis ar 94 punktiem ir francūzis Fabjēns Klods, bet pa 91 punktam iekrājuši Majē, zviedrs Sebastians Sāmuelsons un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. Rastorgujevs ar 20 punktiem saglabājis 32.pozīciju.

Visu disciplīnu kopvērtējumā ar 296 punktiem pirmo vietu ieņem J.T.Bē, par 50 punktiem mazāk ir Sāmuelsonam, bet Majē seko ar 237 punktiem. Rastorgujevs iekrājis 63 punktus un no 33.pozīcijas pakāpies uz 31.

Rastorgujevs iepriekšējā sezonā tieši Hohfilcenē pēc 39.vietas sprintā veica teicamu kāpumu iedzīšanā un izcīnīja 19.pozīciju. Arī šīs sezonas pirmajā iedzīšanā Kontiolahti alūksnietim izdevās uzlabot savas pozīcijas - pēc 42.vietas sprintā sekoja 32.pozīcija.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Pirms tam norisinājās 4x6 kilometru stafetes sacensības sievietēm, taču Latvija tajās nebūs pārstāvēta.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja Norvēģija, kas tuvāko sekotāju Franciju apsteidza par 24,5 sekundēm. Bronzas medaļas ieguva Zviedrijas četrinieks, kas līderēm piekāpās 32,5 sekundes.

Svētdien būs desmit kilometru iedzīšana sievietēm un 4x7,5 kilometru stafetes sacensības vīriešiem.

Hohfilcenē decembrī notiks divi Pasaules kausa posmi. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu