Ķibermanis/Miknis Austrijā izcīna bronzas medaļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien Austrijā trešajā Pasaules kausa posmā izcīnīja bronzu, kamēr par uzvarētāju kronēts vācietis Johanness Lohners.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja vācietis Johanness Lohners, kurš savam tautietim Frančesko Frīdriham sagādāja pirmo sudrabu šosezon. Viņš Frīdrihu apsteidza par 0,30 sekundēm, bet Latvijas divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis atpalika par 0,47 sekundēm, izcīnot bronzu.

Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis otrajā braucienā startā bija piektie ātrākie un braucienu noslēdza devītajā vietā. Summā Bērziņa divnieks ierindojās devītajā pozīcijā.

Oskars Melbārdis/Intars Dambis otrajā braucienā gan startā, gan finišā bija 13.vietā un divu braucienu summā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Pirmajā braucienā no Latvijas ekipāžām labāk veicās Ķibermanim/Miknim, kuri uzrādīja labāko starta laiku un ierindojās otrajā vietā, līderim Lohneram zaudējot 0,16 sekundes.

Devīto vietu ar 0,57 sekunžu deficītu izcīnīja Bērziņa divnieks, kamēr pieredzes bagātais Melbārdis ierindojās pozīciju zemāk, uzvarētājam zaudējot 0,59 sekundes.

Visos četros iepriekšējos posmos Siguldā uzvaru izcīnīja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs.

No latviešiem labāko rezultātu sasniedza Ķibermanis, kurš trešajā posmā kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Pārējos posmos viņa kontā ar dažādiem stūmējiem sestā, astotā un septītā vieta.

Bērziņš pirmajos divos etapos bija piektais, pēc tam ieņemdams devīto un sesto pozīciju.

Pirmajā posmā Dāvis Kaufmanis bija desmitais, otrajā Emīls Cipulis ieņēma 12.vietu, bet trešajā un ceturtajā posmā Melbārdis ierindojās attiecīgi septītajā un ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 1110 punktiem ir Frīdrihs, Lohnera kontā 1029 punkti, bet šveicietis Mihaels Fogts seko ar 962 punktiem. Piektajā vietā ar 914 punktiem ir Ķibermanis, pozīciju zemāk ar 848 punktiem atrodas Bērziņš, bet starp 23 divnieku ekipāžām atrodami arī ne visos posmos startējušie Latvijas sportisti. 

Ar trijos posmos iekrātiem 504 punktiem Melbārdis atrodams 13.vietā, Dāvis Kaufmanis vienā etapā nopelnījis 144 punktus, kas ļauj aizņemt 16.pozīciju, bet Emīls Cipulis ar 128 punktiem vienā posmā ierindojas 18.vietā.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalās ASV un Kanādas bobslejisti.

Iepriekšējā sezonā Insbrukā arī uzvarēja Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu. Otrais bija brits Breds Hals, trešais - vācietis Rihards Elsners, kurš pagaidām Vācijas komandā startam PK posmos nav. Desmitā bija Bērziņa pilotētā ekipāža, bet 23.vietā ierindojās Ķibermaņa ekipāža, pašam pilotam traumas dēļ startējot bobā.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis divniekos izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14.pozīcijā. 30.vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīs divas sacensības divniekiem.

Nākamie trīs posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums bija plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, IBSF sestdien paziņoja, ka Jaņcinas trasē nebūs sezonas pēdējais etaps.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu