VIDEO ⟩ Brieža potenciālais pretinieks Okolijs izcīna uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs sestdien Londonā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Viņa promotieris Edijs Herns pēc izcīnītā panākuma nākamo pretinieku sarakstā minēja arī Maira Brieža vārdu.

27 gadus vecais Okolijs otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Polijas bokseri Nikodemu Jezevski, kuram šis ir pirmais zaudējums karjerā.

Okolija rēķinā tagad ir 15 uzvaras (12 nokauti), bet zaudējumu pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kg) bokseris karjerā vēl nav piedzīvojis.

29 gadus vecais Jezevskis karjerā izcīnījis 19 uzvaras (9 nokauti), piedzīvojis vienu neizšķirtu un tagad cietis arī pirmo zaudējumu.

Okolijam iepriekš bija paredzēta cīņa par WBO pasaules čempiona jostu pret Kšištofu Glovacki, taču Polijas bokseris inficējās ar Covid-19.

Pēdējā brīdī Okolijam piemeklēja citu pretinieku, taču WBO josta joprojām palikusi vakanta.

Glovackis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja pērn Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta.

"Es būšu apvienotais [unified] pasaules čempions 2021. gadā," ESPN citē Okoliju, kura mērķis nākamgad ir izcīnīt vismaz divas pasaules čempiona jostas.

"Es varu cīnīties pret pašiem labākajiem," norādīja Lielbritānijas bokseris.

Briedim šobrīd pieder IBF un žurnāla "The Ring" jostas, WBC tituls ir Kongo boksera Ilungas Makabu īpašumā, WBA "Super" čempions ir francūzis Arsens Gularmirjans, bet WBO josta ir vakanta.

Okolijs trenējas kopā ar pasaules čempionu smagsvaros Entoniju Džošua. Pēc tam, kad izdosies gūst panākumus "krūzeros" [cruiserweight], Okolijs plāno pāriet uz smagsvariem.

"Glovackis, Makabu, Briedis - Okolijs izies cauri visai "krūzeru" divīzijai pirms viņš pāries uz smagsvariem," sacīja pazīstamais promotieris Edijs Herns, kurš pārstāv Okoliju un Džošua.

WBO organizācijas rangā Okolijs patlaban ieņem otro vietu aiz Glovacka. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu