Students naktī ielauzies Austrālijas muzejā, lai uzņemtu "selfijus" ar dinozauriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sociālās distancēšanās laikmetā nakts pavadīšana muzejā vienatnē šķiet brīnišķīga, taču sodāma ideja. Nav gluži skaidrs, vai to zināja 25 gadus vecais vīrietis, kurš ielauzās Sidnejas muzejā, lai uzņemtu "selfijus" kopā ar dinozauriem, vēsta portāls "The Guardian".

2020. gada vidū piedzīvojumu pilns vācu students, kurš studēja vietējā universitātē nakts vidū nelegāli ielauzās Austrālijas vecākajā muzejā. Muzejs kopš pagājušā gada augusta ir slēgts remontdarbu dēļ.

Jaunietis pavadīja 40 minūtes staigājot pa slēgto muzeju un pētot izstādes. Puisi neuztrauca novērošanas kameras, viņš mierīgi lika galvu starp Tiranozaura žokļiem un uzņēma daudzus "selfijus". Sava ceļojuma noslēgumā viņš nozaga darbinieka kovboju cepuri, nezināmas vērtības attēlu un devās prom. 

Jaundienvidvelsas policijai bija viegli viņu izsekot. Policija tiešsaistē publicēja muzeja videonovērošanas materiālus un lūdza sabiedrības palīdzību.

Pēc tam 25 gadus vecais Pols Kūns brīvprātīgi parādījās policijas iecirknī un tika apsūdzēts par nelegālu ielaušanos. 

Tikmēr vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos steidza apsveikt jauno vīrieti, jo izrādās, ka daudziem cilvēkiem nakts muzejā šķiet, kā neiespējams sapnis. Dienvidvelsas policijas galvenā inspektora vietnieks Šons Hīnijs pilsoņiem publiski atgādināja, ka šī nav Bena Stillera nakts muzejā, un tos, kuri pārkāpj likumu, gaida reālas sekas.

"Viņam noteikti patika nakts muzejā. Ja šis kungs skatās, es varu pateikt tikai to, ka tas nebūs filmas producents, kurš klauvēs pie viņa durvīm, tā būs policija."

Par laimi, vissliktākais, ko Kūns izdarīja muzejā, bija paņemt nezināmas vērtības attēlu un atstāt muzeja darbinieku bez kovboju cepures. Neviens no 21 miljonu vērtajiem objektiem, kas demonstrē Austrālijas un Klusā okeāna vides un kultūras vēsturi, netika sabojāts vai nozagts.

Pēc tiesas sēdes studentam tika piešķirts atbrīvojums pret drošības naudu, ​​taču tikai ar nosacījumu, ka viņš atdos savu pasi un ievēros komandantstundu - tas ir pietiekami smags sods jebkuram koledžas studentam.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu