Ķibermanim/Miknim godalga otrajās sacensībās pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis un ar stūmēju Matīsu Mikni svētdien Insbrukas trasē izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa sezonas sestajās divnieku sacensībās.

Tikmēr Ralfs Bērziņš un Edgars Nemme bija astotajā pozīcijā, bet Oskars Melbārdis ar Arni Bebrišu ieņēma dalītu desmito vietu.

Abos braucienos nepārspēts bija un summā uzvarēja titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Torstenu Margisu. Otrās vietas ieguvēji Joahanness Lohners un Kristiāns Rasps divu braucienu summā zaudēja 0,16 sekundes, bet Ķibermanis ar Mikni atpalika 0,35 sekundes.

Bērziņa ekipāža divu braucienu summā bija 1,06 sekundes lēnāka, bet Melbārža vadītais divnieks atpalika 1,18 sekundes.

Pirmajā braucienā Frīdrihs bija ātrākais startā un arī finišā - 51,60 sekundes. Piecas sekundes simtdaļas lēnāks bija Lohners, bet vēl vienu desmitdaļu atpalika Ķibermanis. Bērziņš zaudēja 0,60 sekundes, kas braucienā deva astoto vietu, bet Melbārdis bija vēl trīs simtdaļas lēnāks un ieņēma 13.pozīciju.

Otrajā braucienā Frīdrihs bija deviņas sekundes simtdaļas lēnāks nekā pirmajā, taču tik un tā uzrādīja ātrāko laiku. Lohners šoreiz atpalika 0,11 sekundes, bet Ķibermanis - 0,20 sekundes. Bērziņam bija 0,46 sekunžu deficīts un astotā vieta, bet Melbārdis atpalika 0,60 sekundes un uzrādīja desmito rezultātu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešām sacensībām līderis ar 1335 punktiem ir Frīdrihs, tālāk ar 1239 punktiem seko Lohners, bet trešais ar 1114 punktiem ir Ķibermanis. Bērziņš iekrājis 1008 punktus, kas dod sesto vietu, bet Melbārdis ar 648 punktiem atrodams 13.pozīcijā. 

Sestdien kopā ar Oskaru Melbārdi brauca Intars Dambis, bet svētdien viņam talkā nāca Arnis Bebrišs. Oskars Ķibermaņa un Matīsa Mikņa tandēms netika izjaukts, bet Ralfa Bērziņa ekipāžā Dāvi Spriņģi aizvietoja Edgars Nemme.

Kopumā sacensībās piedalījās 21 divnieks.

Visos četros iepriekšējos posmos Siguldā uzvaru izcīnīja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs, kuram sestdien Insbrukā piektajā etapā nācās samierināties ar sudrabu, jo pārāks bija viņa tautietis Johanness Lohners.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Ķibermanis, bet Bērziņš un Melbārdis attiecīgi ieņēma devīto un desmito pozīciju. Arī trešajā posmā Siguldā Ķibermanis tika pie godalgas, izcīnīdams sudrabu.

Pārējos posmos Ķibermaņa kontā ar dažādiem stūmējiem sestā, astotā un septītā vieta.

Bērziņš pirmajos divos etapos bija piektais, pēc tam ieņemdams devīto un sesto pozīciju, savukārt Melbārdis trešajā un ceturtajā posmā ierindojās attiecīgi septītajā un ceturtajā pozīcijā. Pirmajā posmā Dāvis Kaufmanis bija desmitais, bet otrajā Emīls Cipulis ieņēma 12.vietu.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalās ASV un Kanādas bobslejisti.

Iepriekšējā sezonā Insbrukā arī uzvarēja Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu. Otrais bija brits Breds Hals, trešais - vācietis Rihards Elsners, kurš pagaidām Vācijas komandā startam PK posmos nav. Desmitā bija Bērziņa pilotētā ekipāža, bet 23.vietā ierindojās Ķibermaņa ekipāža, pašam pilotam traumas dēļ startējot bobā.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis divniekos izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14.pozīcijā. 30.vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīs divas sacensības divniekiem.

Pēc Jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgumā paredzētais posms olimpiskajā Jaņcinas trasē ir atcelts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu