Apkrāpa vecus un nevarīgus cilvēkus. Tiesa turpinās skatīt lietu pret bijušo notāri un uzņēmēju (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls.
Tiesa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst. 10 turpinās skatīt krimināllietu, kurā bijušo notāri Lailu Porieti un uzņēmēju Gintu Lazdiņu apsūdz par vecu un nevarīgu cilvēku apkrāpšanu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Iepriekšējās tiesas sēdes laikā tika pabeigta apsūdzētās liecību uzklausīšana, tika arī nolasītas apsūdzētās iepriekš sniegtās liecības, un plānots, ka šodien liecības sniegs otrs apsūdzētais.

Jau vēstīts, ka lieta vispirms tika skatīta Vidzemes priekšpilsētas tiesā, tad nonāca Rīgas apgabaltiesā, kas to nodeva atpakaļ jaunai izskatīšanai, bet tagad tā atkārtoti atgriezusies apgabaltiesā.

Prokuratūrā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka notāre apsūdzēta par krāpšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izsniegšanu.

Abas apsūdzētās personas savstarpēji vienojās krāpšanas ceļā iegūt svešu mantu, sagatavojot un panākot, ka cietušās personas paraksta dokumentus, kas rada viņām tiesiski nelabvēlīgas sekas.

Mantkārīgā nolūkā, lai atvieglotu krāpšanas izdarīšanu, pielietojot viltu un viešot uzticību, notāre ļaunprātīgi izmantoja savu dienesta stāvokli, sagatavojot un norādot cietušajām personām parakstīt notariālos aktus un dokumentus, nenolasot to saturu, neizskaidrojot to būtību, noteikumus un tiesiskās sekas.

Savukārt otra apsūdzētā persona krāpšanas nolūkā organizēja apsūdzētās notāres dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kontaktējoties ar cietušajām personām, paziņojot apsūdzētajai notārei dokumentu saturu, dokumentos iekļaujamos cietušajām personām neizdevīgos nosacījumus un informāciju par cietušo nekustamajiem īpašumiem.

Saskaņā ar apsūdzību, noziegumi izdarīti, izmantojot cietušo psihisko stāvokli, nespēju saprast un vadīt savu rīcību, nespēju saprast savas rīcības nozīmi, kā arī izmantojot cietušo redzes traucējumus, vecuma nevarību un juridisko zināšanu trūkumu.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2016. gada 9. maijā abiem apsūdzētajiem piesprieda 11 100 eiro naudas sodu katram.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu