Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

FOTO Sekunde līdz iznīcinātai rokai - UFC zvaigzne nepadodas pēc brutāla sāpju paņēmiena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Fergusons
Tonijs Fergusons Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās "UFC 256" cīņu šovs. Vakara pirmspēdējā duelī oktagonā devās vieglā svara divīzijas zvaigznes Tonijs Fergusons un Čārlzs Oliveira.

"UFC 254" cīņu šova galvenajā duelī lielisku sniegumu demonstrēja čempions Deivisons Figueiredo un Brendons Moreno. Abu cīkstoņu duelis noslēdzās ar neizšķirtu, kas nozīmē, ka čempiona tituls paliek Figueiredo rīcībā.

Daudzi MMA fani ar nepacietību gaidīja arī vakara pirmspēdējo cīņu, kurā tikās Fergusons un Oliveira. Šajā duelī gan par uzvarētāju šaubu nebija, jo visos trīs raundos ar dominējošu sniegumu parterī pārāks bija Oliveira. Visi trīs tiesneši brazīlietim atdeva pārliecinošu uzvaru (30-26, 30-26, 30-26). Tomēr cīņa varēja apstāties jau pirmā raunda pašā izskaņā. Precīzāk sakot, tai vajadzēja apstāties.

Vien dažas sekundes pirms pirmā raunda noslēguma Oliveira saslēdza pretinieka roku, sākot to lauzt. Bija acīmredzams, ka Fergusonam no šī sāpju paņēmiena neizdosies izbēgt un viņa roka kuru katru brīdi varēja lūzt, tomēr amerikānis atteicās padoties, iespējams, apzinoties, ka līdz raunda beigām ir atlikušas vien dažas sekundes.

Brīnumainā kārtā Fergusona roka netika salauzta un viņš cīņu varēja turpināt. Tiesa, kā jau minēts, arī tās turpinājumā amerikānis nopietni pretinieku apdraudēt nespēja.

Preses konferencē pēc cīņu šova UFC prezidents Deina Vaits izteicās, ka pie šāda sāpju paņēmiena padotos 10 no 10 cīkstoņiem. Tomēr, lai arī Vaits uzslavēja Fergusona sīkstumu, viņš arī norādīja, ka 36 gadus vecajam cīkstonim varētu būt pienācis laiks apsvērt karjeras beigšanu.

Fergusons savas karjeras laikā ir izcīnījis 26 uzvaras, piedzīvojot piecas neveiksmes. Savukārt Oliveira ar šo uzvaru tika jau pie astotā panākuma pēc kārtas. Savas karjeras laikā viņš ir aizvadījis 38 cīņas, uzvarot 30 no tām. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu