Kā viens grafiti nakts laikā padarīja nekustamo īpašumu 17 reizes vērtīgāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunākais Benksija darbs Bristolē.
Jaunākais Benksija darbs Bristolē. Foto: Reuters/ScanPix

Eilīna Makina no Bristoles Lielbritānijā ir nonākusi visai interesantā situācijā - uz viņas pārdošanā esošās mājas ir parādījies slavenā mākslinieka Benksija grafiti zīmējums, kas īpašuma vērtību nakts laikā ir potenciāli pacēlis teju 20 reizes, vēsta portāls "Unilad".

Sieviete jau bija pārdošanas procesa pēdējā stadijā, kad uz mājas sienas parādījās pasaulslavenā mākslinieka pēdējais darbs - tiek lēsts, ka īpašums, kas ir bijis pārdošanā par 300 tūkstošiem sterliņu mārciņu, nu varētu būt vērts pat četrus miljonus.

Māja, uz kuras izveidots mākslas darbs, atrodas pakājē vienai no slīpākajām ielām Lielbritānijā - šī iemesla dēļ šķiet, ka grafiti attēlotās kundzes šķavas "apgāž" pārējās ielas mājas.

57 gadus vecā Makina ir atcēlusi darījumu pēdējās tā noslēgšanas fāzēs. Džo Sajers, mājaslapas "My Art Broker" dibinātājs, portālam "Daily Mail" ir pastāstījis, ka šis ir gudrs lēmums - lai arī šo māklas darbu nav iespējams pārdot kā klasisku audeklu, tas viennozīmīgi paceļ īpašuma vērtību.

Lai arī var tikai minēt, kādas darbības ar izrotāto māju varētu veikt tās nākamie īpašnieki, ir skaidrs, ka īpašums pievērš zināmu uzmanību - Makina ir ziņojusi, ka vairāki cilvēki jau ir uzkāpuši uz mājas jumta, lai aplūkotu zīmējumu tuvāk.

Šī iemesla dēļ mākslas darbs nu atrodas aiz organiskā stikla sienas un mājas īpašnieki jau ir sākuši sarunas ar apsardzes firmām par papildus aizsardzības iespējām.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu