"Paldies manai mammai!" Skolēns Lielbritānijā ar datorspēlēm nopelna pusmiljonu streliņu mārciņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
E-sportists Bendžijs Fišs 2019. gadā.
E-sportists Bendžijs Fišs 2019. gadā. Foto: Facebook/JFG

Bieži dzirdams, ka vecāki sūdzās par savu atvašu aizraušanos ar datorspēlēm, taču šis nav tāds stāsts - k āda Sarejas grāfistes iedzīvotāja Anglijā ir palīdzējusi savam dēlam kļūt par e-sporta profesionāli un nopelnīt pusmiljonu streliņu mārciņu ar šo nodarbi, vēsta portāls "Daily Mail".

16 gadus vecais Bendžijs Fišs ir nopietni pievērsies videospēlēm pirms gada, kad ceļgala traumas dēļ bija atmetis savas ambīcijas tradicionālajā sportā. Puisis ir nopietni pievērsies datorspēļu pasaulei un nu viņš ir viens no veiksmīgākajiem "Fortnite" spēlētājiem pasaulē.

Jaunietis nesen turnīrā ir nopelnījis vairāk nekā 500 tūkstošus sterliņu mārciņu un ir publiski par to pateicies mātei, apgalvojot, ka tieši viņas dēļ ir spējis sasniegt šādus panākumus.

E-sportista māte Anna atklājusi, ka dažreiz Bendžijs mājās trenējas pat 12 stundas dienā. Pusaudzim ir privātskolotājs un viņš dodas uz sporta zāli, lai uzturētu sevi labā fiziskajā formā.

Anna, kurai ir divi bērni, strādā par e-sporta treneri un ir stāstījusi, ka vēlas atsvabināt šo nodarbi no ap to valdošās stigmas.

"Es domāju, ka mums ir jāuzskata spēlētāji par jauniem profesionāļiem, kuri bieži tiek apmācīti mājās," minējusi Fiša.

Anna uzskata, ka e-sports ir joma, kas pusaudžiem paver karjeras iespējas. "Tikai neliela daļa spēlētāju kļūst par profesionāļiem, tāpat kā futbolā. Jūs, vecāki, varat uzņemties vadību, organizēt pārraides vai kļūt par treneri," stāstījusi Bendžija mamma.

Fišs krāj naudu, lai nopirktu ģimenes māju, taču saime vēl nav atradusi atbilstošu mājokli.

"Mēs īrējām māju pēc mana tēva nāves. Viņš nomira, kad man bija astoņi mēneši. Mans sapnis ir palīdzēt iegādāties mums jaunas mājas," atklājis jaunais e-sportists.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu