Internetu satricina video, kurā ģimene tiek izsēdināta no lidmašīnas, jo divus gadus vecais bērns atsakās vilkt sejas masku (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda ģimene no ASV tika izsēdināta no "United Airlines" reisa pēc tam, kad viņu divus gadus vecā meita atteicās vilkt sejas masku.

Aviokompānijai ir strikta politika, kas nosaka, ka pasažieriem ir jālieto sejas maskas, lai novērstu Covid-19 izplatību. Šī prasība attiecas uz gandrīz visu vecumu cilvēkiem.

Tomēr Elīzai Orbānai un viņas vīram bija grūti panākt, lai viņu meita pirms lidojuma no Denveras uz Ņuarku piekristu uzvilkt sejas masku. 

Meitenes tēvs mēģināja pārliecināt divus gadus veco bērnu uzlikt sejas masku, tomēr meita kļuva emocionāla un pretojās tēta prasībai. Orbāns vērsās pie stjuarta, sakot, ka ir gatavs meitai lidojuma laikā vienkārši sejas masku pielikt meitai priekšā mutei, taču tas neatbilst aviokompānijas prasībām.

Rezultātā ģimene tika izsēdināta no reisa.

Satrauktā māte par notikušo ierakstīja emocionālu video, daloties ar to sociālajos tīklos. Pavisam īsā laika posmā publikācija kļuva par interneta hitu visā pasaulē. 

Video Elīza raudāja, kā arī parādīja, kā viņas vīrs centies aplikt meitai masku, taču tas bijis neveiksmīgi. 

"Mēs jutāmies, ka mūs neviens nebrīdināja, nesadarbojās ar mums, neprasīja jautājumus un nenāca pretī šai situācijā. Tas bija apmēram: "Jūsu divgadnieks nesadarbojas, pametiet lidmašīnu"," medijiem pēc video publicēšanas skaidroja sieviete. 

Aviosabiedrības pārstāvis arī komentēja notikušo: "Mūsu darbinieku un klientu veselība un drošība ir mūsu galvenā prioritāte, tāpēc mums ir daudzslāņu noteikumu kopums, ieskaitot pienākumu visiem, kas atrodas lidmašīnā un ir vecāki par diviem gadiem, lietot sejas masku. Šīs procedūras atbalsta ne tikai mediķi, bet arī visas lielākās aviokompānijas." 

Video izpelnījās pamatīgu viedokļu apmaiņu visā pasaulē - kamēr daudzi rakstīja, ka šāda aviokompānijas rīcība ir nepieņemama, citi norādīja, ka "tēvs nav centies pietiekami bērnam uzlikt masku", turklāt šeit varot saprast arī tos, kuri baidoties, ka meitenīte varētu kādu inficēt. 

Video ir skatīts vairāk nekā piecus miljonus reižu. 

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu