Policija dzīvoklī Jelgavā atrod munīciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patronas.
Patronas. Foto: Pexels

6. decembrī Jelgavā kādā dzīvoklī saskaņā ar iepriekš iegūtu informāciju izmeklēšanas laikā uzsākta kriminālprocesa ietvaros policisti izņēma munīciju. Divas dienas vēlāk tajā pašā dzīvoklī tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras laikā tika izņemta papildu munīcija, informēja Valsts policijā (VP).

Svētdien, 6. decembra vakarā, VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa amatpersonas, saņemot informāciju par iespējams sprādzienbīstamu priekšmetu glabāšanu kādā dzīvoklī Jelgavā, nekavējoties devās uz norādīto adresi.

Policisti notikuma vietā izņēma divas čaulītes un vairāk nekā 20 gludstobra patronas ar un bez marķējumiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā 8. decembrī tajā pašā dzīvoklī tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras laikā tika izņemtas patronas un pelēka pulverveida viela. Kriminālprocesa ietvaros persona, kas glabāja minētajā dzīvoklī izņemto munīciju, tika aizturēta.

Visa munīcija ir nosūtīta ekspertīzes veikšanai un vīrietim ir piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocess ir uzsākts pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Likumsargi vērš uzmanību, ka jebkādi šaujamieroči un munīcija ir priekšmeti, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, lai garantētu personu un sabiedrības drošību, tāpēc par šo priekšmetu atrašanu vai glabāšanu ir nekavējoties jāziņo Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu