Ķīnas aviokompāniju stjuartiem Covid-19 ierobežošanai iesaka nēsāt autiņbiksītes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīnas salons.
Lidmašīnas salons. Foto: Pixabay

Lai samazinātu iespējamo risku inficēties ar Covid-19, Ķīnas aviokompāniju stjuartiem ieteikts lietot autiņbiksītes, vēsta CNN.

Covid-19 pandēmijai turpinoties, pasažieru pārvadātāju uzraugi visā pasaulē meklē veidus, kā nodrošināt lidmašīnu pasažieru un apkalpes drošību.

25. novembrī Ķīnas civilās aviācijas administrācija (CAAC) publicēja jaunas vadlīnijas valsts avioindustrijai. Dokumentā ar nosaukumu "Tehniskās vadlīnijas aviolīnijām epidēmiju novēršanai un kontrolei, sestais izdevums" minēti padomi par labākajiem higiēnas paradumiem lidaparātos un lidostās.

Taču viens no tiem radījis izbrīnu - ieteikums stjuartiem lietot vienreizlietojamās autiņbiksītes, lai nebūtu jāapmeklē tualete.

Sadaļā par individuālajiem aizsarglīdzekļiem apkalpei lidojumu laikā uz un no augsta riska valstīm ieteikts lietot "medicīniskās maskas, divu slāņu medicīniskos cimdus, brilles, vienreizlietojamās cepures, vienreizlietojamu aizsargapģērbu, bahilas".

Nākamais teikums vadlīnijās ir: "Ir ieteicams, ka apkalpes locekļi velk vienreizlietojamās autiņbiksītes un izvairās no labierīcību lietošanas, izņemot īpašos apstākļos, lai izvairītos no inficēšanās riska."

Kaut gan šāds padoms var šķist visnotaļ dramatisks, nav noslēpums, ka tualetes var būt ar mikroorganismiem bagātākā vieta lidmašīnā. Augustā kāda sieviete, kas ceļoja no Itālijas uz Dienvidkoreju, inficējās ar koronavīrusu. Vienīgā vieta, kur viņa nebija uzlikusi N95 masku, bija tualete, kas, iespējams, bija vieta, kur viņa inficējās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu