VUGD brīdina - ledus biezums var būt ļoti maldinošs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kāja uz ledus. Ilustratīvs attēls.
Kāja uz ledus. Ilustratīvs attēls. Foto: FedBul/Shutterstock.com

Nedēļas laikā bojā gājuši seši cilvēki, kas ielūzuši ledū, noslīkuši vai nosaluši. No malas, uzmetot skatu aizsalušai ūdens virsmai, varētu šķist, ka uz tās atrasties ir droši, bet ugunsdzēsēji brīdinoši raksturo pazīmes, kas liecina par pretējo, vēsta raidījums "Degpunktā".

Šodien Tīnūžu pusē uz aizsalušu ezeru devās Mārtiņš, kas ar zemledus makšķerēšanu nodarbojas nepilnas divas sezonas. Par spīti tam, ka ledus kārta vēl mēdz būt paplāna, vīrietis apgalvo, ka ir veidi, kā pārbaudīt tā izturību. Pirmais – pavērot darbībā savus domubiedrus.

Pagaidām Mārtiņš neredz nepieciešamību sagādāt sev papildu aprīkojumu, kas palīdzētu izkļūt no ūdens, ja tomēr nepaveicas. Viņš uz nedrošas virsmas kāpt netaisoties.

Ugunsdzēsēji ik dienu dodoties uz izsaukumiem, kur no ledus aukstā ūdens jāvelk cilvēki, situāciju gan raksturo citādāk. Dienesta pārstāvis Agris Asups stāsta, ka izskats mēdz būt maldinošs, proti, ledus biezumu, skatoties no krasta, pārbaudīt nevar.

Par bīstamību, kāpjot uz aizsalušām ūdenstilpēm, liecina arī pēdējo septiņu dienu statistika. Vairākos gadījumos ugunsdzēsējiem nelaimē nonākušos cilvēkus nav izdevies izglābt.

Dienests atgādina, ka arī mājdzīvnieku saimniekiem šobrīd jābūt uzmanīgiem. Šodien ap diviem dienā Jelgavas daļas brigāde steidzās uz aizsalušu upi, kur garāmgājēji ziņoja par ledū ielūzušu suni. Dzīvnieku, par laimi, izdevās izvilkt no ūdens un nogādāt drošībā.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu