Strēlniekam pieci punkti CSKA graujošā uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks aizsardzībā
Jānis Strēlnieks aizsardzībā Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks otrdien ULEB Eirolīgas spēlē guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā komanda Maskavas CSKA sagrāva Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

CSKA mājās ar 100:65 (20:13, 27:21, 27:15, 26:16) sagrāva "Anadolu Efes".

Strēlnieks savā pirmajā Eirolīgas spēlē pēc traumas izdziedēšanas laukumā pavadīja 14 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un reizi pārtvēra bumbu. Viņš grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no trim trīspunktu metieniem. Spēli Strēlnieks noslēdza ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Strēlnieks Vienotās līgas mačā ar Maskavas apgabala "Himki" 9.novembrī guva traumu, kā dēļ mēnesi nevarēja spēlēt.Latviešu basketbolists komandas sastāvā atgriezās jau piektdien, taču Eirolīgas spēlē pret "Himki" nepiedalījās. 

Vils Klaibērns CSKA uzvaru kaldināja ar 22 punktiem, bet vēl 16 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Daruns Hilards. Stambulas vienībā Vasilije Mičičs izcēlās ar 14 punktiem.

Nepilnu stundu vēlāk Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, 24:26) uzvarēja Artūra Kuruca pārstāvēto Spānijas čempioni Vitorijas "TD Systems Baskonia".

Kurucs laukumā pabija astoņas minūtes un 33 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizēdams vienu no trim tālmetieniem, kamēr abi divpunktu metieni nebija precīzi. Viņš arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi, bet efektivitātes koeficients bija -1.

Kauņas komandas labā Artūrs Milaknis iemeta 15 punktus, bet Lukass Lekavičs pievienoja 13 punktus un četras bumbas zem groziem. Vitorijas klubā 14 punkti un četras atlēkušās bumbas Jusupam Falam.

CSKA ar desmit uzvarām 14 spēlēs ir turnīra līdere, bet deviņi panākumi 13 mačos ir Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona". Vitorijas komanda ar sešām uzvarām 13 spēlēs ieņem  11.vietu, Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL tikusi pie trim panākumiem, kas dod 17.pozīciju, bet pēdējā ar divām uzvarām 13 spēlēs ir "Himki".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu